САЩ проучват турски метод за борба с коронавируса

Америка

САЩ проучват турски метод за борба с коронавируса

10690
на 18.05.2020
САЩ проучват турски метод за борба с коронавируса
Автор:   ПИК

Система за лъчетерапия на пациенти с COVID-19 и други вирусни заболявания, разработена в Турция, ще бъде тествана и анализирана в САЩ от клиника в Кливланд и Нюйоркския университет, съобщава "Дейли сабах". 

препоръчано

Методът, наречен "Турски лъч: селективно-сензитивна UVC и лазер терапия", е бил разработен от турски учени след продължили три години изследвания. Терапията гарантира пълно унищожаване на организми като микроорганизми, гъбички, бактерии и вируси, и не разрушава клетките и ДНК на хората в този процес, обяснява екипът.

Учените са представили на министерството на здравеопазването на Турция изследванията си, които са дали "позитивни и обещаващи резултати" от тестването върху животни за лечението на заразни болести като Ковид-19. Молбата им е била одобрена на 4 май и вече е започнал процес на изпитания върху хора.

Нещо повече, терапията "Турски лъч" е получила официална покана да бъде тествана в Клиниката на САЩ в Кливланд и Нюйоркския университет. 

Сподели:
Бомба x
ВНИМАНИЕ: Денят е опасен и труден - забравете за секса, подстрижката и маникюра! Особено внимателни да бъдат шофьорите ВНИМАНИЕ: Денят е опасен и труден - забравете за секса, подстрижката и маникюра! Особено внимателни да бъдат шофьорите
ПИК TV x
Кандидат-премиерът на Слави мълчи за вицепремиерите си и за министъра на правосъдието (НА ЖИВО) Кандидат-премиерът на Слави мълчи за вицепремиерите си и за министъра на правосъдието (НА ЖИВО)
ново
Днес: 173
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това