САЩ разположиха стратегически бомбардировачи в Норвегия

Европа

САЩ разположиха стратегически бомбардировачи в Норвегия

4616
на 23.02.2021
САЩ разположиха стратегически бомбардировачи в Норвегия
Автор:   ПИК

САЩ разположиха стратегически бомбардировачи B-1B Lancer в Норвегия за провеждането на военно учение, става ясно от изявлението на командването на американските военновъздушни сили в Европа и Африка, цитирано от РИА Новости.

препоръчано

„Очаквам с нетърпение възможността да покажем способността си да провеждаме операции от това ново място и да изпълняваме мисия в нова среда. Ученията със съюзници като Норвегия ни позволяват да усъвършенстваме нашите възпиращи и отбранителни умения, както и да укрепим стабилността в региона", се казва в съобщението на генерал Джефри Харигиан, командващ европейския контингент на американските ВВС.

Както официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова заяви по-рано, Москва разглежда тези действия на Осло и Вашингтон като поредната стъпка към увеличаване на военната активност в региона.

Сподели:
Бомба x
Коя е идеалната възраст за брак? Коя е идеалната възраст за брак?
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! Премиерът Борисов с извънредни новини от видеоконференцията на Европейския съвет: Трябва да сме максимално твърди за ваксините (ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК TV! Премиерът Борисов с извънредни новини от видеоконференцията на Европейския съвет: Трябва да сме максимално твърди за ваксините (ВИДЕО)
ново
Днес: 324
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това