САЩ се хвалят - спецслужбите им имали предварителна информация за плановете на Пригожин

Америка

САЩ се хвалят - спецслужбите им имали предварителна информация за плановете на Пригожин

41081
на 25.06.2023
САЩ се хвалят - спецслужбите им имали предварителна информация за плановете на Пригожин
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Ден преди опита за метеж на наемниците от ЧВК "Вагнер“, служители на американското разузнаване са информирали представители на Белия дом, Пентагона и Конгреса на САЩ за възможността от безредици в Русия, съобщават редица медии в страната, включително изданията The New York Times и The Washington Post.

препоръчано

Според информационната агенция Associated Press служители на американското разузнаване са информирали осемчленна група от висши политици в Конгреса – т.нар. Банда на осемте - за прегрупирането на войските на "Вагнер“. CNN също съобщи за проведения брифинг.

The Washington Post съобщава, че разузнавателните служби на САЩ са разполагали с индикации за планираните действия на основателя на ЧВК "Вагнер“ Евгений Пригожин още в средата на месеца. "Тази седмица уликите станаха толкова плътни, че имаше серия от брифинги на разузнаването във Вашингтон“, пише на свой ред вестник The New York Times.

Освен това по данни на The Washington Post служители на американското разузнаване са уверени, че самият руски президент Владимир Путин е бил информиран за плана поне ден преди наемниците на "Вагнер“ да започнат настъплението си.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Телците да не помагат на безотговорни колеги, Раците да не дават заеми САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Телците да не помагат на безотговорни колеги, Раците да не дават заеми
ПИК TV x
УНИКАЛНО ШОУ В ПИК! Колтуклиева направи на салата Бареков насред центъра на София: Как не те е срам! Целуваше задниците на... (ВИДЕО) УНИКАЛНО ШОУ В ПИК! Колтуклиева направи на салата Бареков насред центъра на София: Как не те е срам! Целуваше задниците на... (ВИДЕО)
ново
Днес: 57
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК