САЩ с поредни санкции срещу Иран

Америка

САЩ с поредни санкции срещу Иран

3513
на 17.01.2021
САЩ с поредни санкции срещу Иран
Автор:   ПИК

САЩ въвеждат санкции срещу организациите за морска, аерокосмическа и авиационна промишленост на Иран за дейности, свързани с разпространението на конвенционални оръжия.

препоръчано

В заявлението на държавния секретар Майк Помпео, че тези структури имат „съществен принос“ в доставката, продажбата и предоставянето – пряко или косвено, от Иран или в Иран, за използване от Иран или в негов интерес на въоръжения или съответни материали, включително резервни части“. Всяка от тях произвежда военно оборудване за иранските военни, включително за Корпуса на стражите на ислямската революция.

свързани новини

Американските власти въвеждат санкции срещу седем юридически и две физически лица, свързани с доставката на стомана в Иран, се казва още в изявлението на Помпео.

Компаниите, попаднали под ударите на санкциите, са базирани в Иран, Китай и ОАЕ.

Ембаргото на ООН въху доставки в Иран и износа от тази страна на конвенционални оръжия изтече на 18 октомври 2020 г. Против отмяната на оръжейното ембарго се обявиха категорично Съединените щати и въведоха собствени санкции за продажбата на оръжия на Техеран. Президентът Доналд Тръмп подписа указ за ограничителни мерки срещу тези, които имат отношение към доставките в Иран на „ядрени технологии, технологии за производство на балистични ракети и конвенционални оръжия“.

Сподели:
Бомба x
ПОЛИТИЦИТЕ И ДОМАШНИТЕ ИМ ЛЮБИМЦИ: Папагал псува на погребението на президент на САЩ ПОЛИТИЦИТЕ И ДОМАШНИТЕ ИМ ЛЮБИМЦИ: Папагал псува на погребението на президент на САЩ
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! ГЕРБ с извънредно изявление: Радев брутално излъга, че Сенатът на САЩ осъжда България (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ПЪРВО В ПИК TV! ГЕРБ с извънредно изявление: Радев брутално излъга, че Сенатът на САЩ осъжда България (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 9
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това