САЩ ускоряват доставките на изтребители F-16 за Тайван

Америка

САЩ ускоряват доставките на изтребители F-16 за Тайван

22510
на 23.12.2023
САЩ ускоряват доставките на изтребители F-16 за Тайван
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Военновъздушните сили на САЩ продължават да проучват всички възможности за ускоряване на доставката на многоцелеви изтребители F-16 на Тайван.

препоръчано

Както пише Bloomberg, американските законодатели са изпратили писмо до командването на военновъздушните сили, изразяващо загриженост, че доставките на самолети за Тайван може да са изложени на риск поради редица регионални проблеми със сигурността по света, включително ангажиментите на САЩ към Украйна и Израел.

Членовете на Камарата на представителите на САЩ уточниха, че закъсненията в програмата за модернизация на съществуващите F-16 на Тайван наближават три години поради липсващи ключови части, докато доставката на 66 нови самолета, произведени от Lockheed Martin Corp., е била забавена с повече от 15 месеца. Законодателите заявиха, че САЩ не могат да си позволят да обещават прекалено много и да не изпълнят ангажиментите си към най-близките си приятели.

Помощник-секретарят на военновъздушните сили за придобиване, технологии и логистика Андрю Хънтър в отговор на това писмо подчерта, че 136 самолета са доставени като част от програмата за модернизация на F-16, като се очаква още три да бъдат изпратени в близко бъдеще. Освен това, според него, до края на 2026 г. се планира да бъдат доставени 66 нови самолета.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за последния ден на септември: Овните да не пътуват, пари за Девите и Везните САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за последния ден на септември: Овните да не пътуват, пари за Девите и Везните
ПИК TV x
Седмичната прогноза на ПИК TV с проф. Георги Рачев: Октомври ще се усеща като септември (ВИДЕО) Седмичната прогноза на ПИК TV с проф. Георги Рачев: Октомври ще се усеща като септември (ВИДЕО)
ново
Днес: 1
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК