САЩ ще наложат санкции на 200 руски физически и юридически лица

Америка

САЩ ще наложат санкции на 200 руски физически и юридически лица

10675
на 22.02.2023
САЩ ще наложат санкции на 200 руски физически и юридически лица
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Очаква се администрацията на американския президент Джо Байдън да наложи нови санкции на около 200 руски физически и юридически лица. Решението ще бъде оповестено тази седмица.

препоръчано

Това съобщи The Wall Street, като се позова на свои източници.

Включени са руски губернатори, роднини на руски държавни служители, технологични компании. 
 
Санкциите ще бъдат насочени и срещу сектора на отбраната и срещу структурите, улесняващи заобикалянето на санкциите.

Мерките са опит да се затегне мрежата от санкции срещу страната една година след нахлуването ѝ в Украйна.

Новият транш е част от пакет от мерки, изготвен от администрацията, който включва и обявяването по-рано тази седмица за нова военна помощ от 460 милиона долара за Украйна.

Новите санкции идват, докато Вашингтон и неговите съюзници, особено в Европа, търсят нови начини да отрежат Москва от достъпа до критични материали, насочени към укрепване на нейния военен и технологичен сектор.

Ден по-рано стана ясно, че Европейският съюз (ЕС) ще включи в черния списък 62 физически и 28 юридически лица от Русия, включително три банки: "Алфа банк", "Тинкофф " и "Росбанк".

По данни на сайта десетият пакет от санкции срещу Москва ще засегне също Фонда за национално благосъстояние на Русия, медийната група "Патриот" и "Русия днес" и две застрахователната компании - "Ингосстрах" и Руската национална презастрахователна компания.

Под ударите на наказателните мерки попадат и общественото движение "Общоруски народен фронт", няколко производители на оръжие, както и базираната в Лондон "Пауъл шипинг" (Pawell Shipping), която е обвинена в "незаконен износ на откраднато украинско зърно".

Порталът твърди и че ЕС възнамерява да блокира излъчването на своя територия на арабски език на медиите Ар Ти и "Спутник".

В черния списък ще бъдат включени също руският комисар по правата на човека Татяна Москалкова, вицепремиерът на Московска област Вячеслав Духин и министърът на труда, семейството и социалната защита на Република Башкирия Ленара Иванова, както и още 59 души. Всички те са обвинени в "организиране на масови отвличания на украински деца". От своя страна Москва твърди, че става въпрос за евакуации на деца от зоните на военни действия в Украйна.

В "юбилейния" пакет от санкции, който трябва да бъде официално обявен на 24 февруари, ще бъдат включени редица високопоставени военни и ръководителят на "Россотрудничество" Евгений Примаков.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за първия от серията почивни дни: Пари за Овните, Лъвовете да не са излишно щедри САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за първия от серията почивни дни: Пари за Овните, Лъвовете да не са излишно щедри
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО)
ново
Днес: 71
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК