Вход
София
Времето в София 2 o C

СБЛЪСЪК В ЛЯВО: Михаил Миков изригна преди червения конгрес: Ще е смешно, ако Корнелия Нинова си оттегли оставката. Драматизмът има риск да премине към водевил и фарс

СБЛЪСЪК В ЛЯВО: Михаил Миков изригна преди червения конгрес: Ще е смешно, ако Корнелия Нинова си оттегли оставката. Драматизмът има риск да премине към водевил и фарс

на 15.06.2019
43176
24
СБЛЪСЪК В ЛЯВО: Михаил Миков изригна преди червения конгрес: Ще е смешно, ако Корнелия Нинова си оттегли оставката. Драматизмът има риск да премине към водевил и фарс
Автор: ПИК
15.06.2019
24
43176

Бившият лидер на БСП Михаил Миков разкри пред сутрешния блок на Нова телевизия очакванията си за предстоящия Конгрес на БСП и за това ще има ли нов лидер партията-столетница

„Румен Овчаров атакува мен, Дъбов и Гергов, но ние създадохме днешното настояще в БСП и то очертава перспективите на партията – анализира Михаил Миков. – Бъдещето на партията, което не е особенно светло. Когато партията не само губи избори, но и идеите си, е така. Не съм участвал в избори за председател на БСП, а в избори за Национален съвет, а днес Нинова се титулува председател.

Избори се губят и печелят. Когато обаче става подмяна на партията, е риск за бъдеще. Генералният въпрос е накъде върви партията. Евроизборите са индикация, че посоката е грешна. Некоректно е да се говори, че сега на евроизборите резултатите ни са по-високи. БСП вече пета година е в опозиция. Заявява се, че БСП се готви да управлява. Резултатите от изборите обаче слагат кръст на това. Бях председател на Националния съвет избран преди два или три месеца, след което поех и партията. Партията не печели доверие и това е факт. Точно заради това е нужна и промяна. Да, вината не е само на Корнелия Нинова. Има много проблеми на дневен ред. Нинова като председател на Националния съвет обаче води такава политика. Какво означава консервативен социализъм? Това е подмяна на идеите на БСП.

Какво означава това, че се прокламира против санкциите срещу Русия, а досега нито веднъж не е внесена резолюция за това. Защо БСП напусна за три месеца и половина парламента и сама се лиши от най-високата трибуна?

Избирателят дава доверие, когато повярва че си автентичен. Когато повярва, че защитаваш интересите си. Мнозинството от българите имат интереси в лявата политика, но не могат да повярват на това, което сега им предлага тя. Решението за оставката на Нинова е нейно решение. Смята, че този драматизъм ще изчисти въпроса за това накъде върви БСП. Този драматизъм преминава обаче вече в някакъв фарс и водевил. Приближените на Нинова вече го удариха на молитви да остане”.

Михаил Миков разкри и очакванията си за предстоящия Конгрес.

„Конгресът носи отговорността – анализира той. - Делегатите трябва да изберат пътя, който трябва да направи перспективите в БСП по-добри и пътя за връщане на доверието. Загубата на евроизборите е тревожна камбана за пътя. Ако Конгреса избере път към връщане на автентичността, искренноста към избирателите, БСП има шанс.

В противен случай, няма значение кой ще е председател. Ще е смешно, ако Корнелия Нинова си оттегли оставката. Въпросът е дали БСП с това ще стане по-силна и ще върне доверие. По-големият въпрос е това разцепление по идеи, тези етикети, които се лепят за врагове с партиен билет, побеснелите хейтъри в социалните мрежи атакуват хората с различно мислене. Лесно е да се слага етикет, че Миков е с Гергов и Дъбов, които избраха Корнелия Нинова. Става въпрос за съществени идейни различия. Аз съм за това БСП да не гласува, да не подкрепя увеличаването на военния бюджет от 2 на 4 млрд. Аз съм за едно по-справедливо данъчно облагане. Не може Орбан да е икона на социализма в България. Противопоставянето на партията на Европейските социалисти и изтъкването на преден план на това противопоставяне е вредно за БСП, войната срещу Сергей Станишев е вредна за БСП.

Има много линии, в които се разминаваме и които съм поставял открито на Национален съвет. БСП трябва да е парламентарна партия и да утвърждава социализма, а не да отсъства от парламента.

Разделителната линия се насажда изкуствено, за да може тези с различно мнение да изглеждат по-черни. Категорично има вътрешна кампания срещу инакомислещите. Нинова сама подаде оставка. Да не би аз да съм я поискал? Драматизмът има риск да премине обаче сега на Конгреса към водевил и фарс. Драми в БСП винаги има, но е хубаво да не преминават във фарс и водевил, защото партията губи от това.

Лесно е големите политически въпроси да се трансформират в междуличностни. Много е лесно моралният стожер Румен Овчаров, който явно е бъдещето на БСП, да заклеймява кой е  фараон, кой е лош. Не съм само срещу Корнелия Нинова, а срещу цялото ръководство.

Очертава се тежка перспектива и то не само заради намалената субсидия. Очертава се друга перспектива, насочена към местните избори. Възможно е да се отиде на едни предсрочни парламентарни избори, в които ще влезем неподготвени. Не обвинявам Нинова. Всичко съм казвал най-добросъвестно на Национален съвет. Гласувал съм по съвест и в цялото си съзнание, че съм в малцинство. С ясното съзание, че мога да бъда обвинен в реваншизъм, че съм изгубил конгресната надпревара.

БСП спешно трябва да се събере, Националния съвет да види откъде да се реже, къде партията да насочи ресурсите си за да бъде полезна за следващите избори.

Нека кажат открито какво е премълчала Нинова, когато е поела от мен партията. Такива изказвания, каквито направи сега Стефан Данаилов, трябва да се доказват, защото иначе звучат някак ченгеджийски. Дано делегатите утре имат разума да изберат по-добрия път за БСП”.

  

 

 

Сподели:
свързани новини
Напиши коментар »
(24)
1
ГИНКА от Пазарджик: Как 28 Годишна К-УРВА от Село Крушовица си Купи ТЕХНОИМПЕКС ? Агента на ГРУ от Драгалевци САНКИН го Подари на КУРНЕЛИЯ по Заповед на МОСКВА ! ЛИКВИДИРАЙТЕ ЗАДУНАЙСКАТА КОЧИНА, ТЯ НЕ Е БЪЛГАРСКА ! ИЗБИВАЙТЕ КОМУНИСТИ, ТРЕПЕТЕ МИЛИЦИОНЕРИ, НАЙ-ВЕЧЕ ПОТОМСТВЕНИ,ТЕ НЕ СА ХОРА ! 30 Години ФАЛШИВ Преход ! 75 Години НЕЗАКОННА Комунистическа Власт ! КАЗАХ ! https://www.bulgarya.ga/communism.html
2
К-ОПЕЛЕТО от БКП Александър Симов Уреди К-УРВАТА си Мюсюлманка Юлия Ал Хаким за Журналистка в Евроком ! a-f-e-r-a.bg/незабавно-пратете-на-логопед-женката/ Саше Защо не Рускинче с Разпрана от Е-бане П-УТКА а Джихадистка с Рязан ЧЕП ? Аз от Кога съм ви Казал че КОМУНИСТИТЕ и МИЛИЦИОНЕРИТЕ не са Хора а ДЕГЕНЕРАТИ, Които Трябва да се Избиват и ще се Избиват, но не и Преди да се ИЗБИЯТ Семействата и Роднините им ! Преди 30г. Изпуснахме да ИЗБИЕМ Комунистите и Милиционерите ! Деца и Внуците на Комунистите и Милиционерите Обаче Няма да Изпуснем ! КАЗАХ ! www.bulgarya.ga/communism.html
3
ПАРИТЕ НА ТИКВАТА СА В БАНКИТЕ НА ДУБАЙ И ВАТИКАНА
4
ПАРИТЕ НА ТИКВАТА СА В БАНКИТЕ НА ДУБАЙ И ВАТИКАНА
5
или не Импексова е способна на всичко не напразно я наричат другарката ЛЪЖА!
6
Другари, оставката на другарката Нинова беше ненавременна, подадена без да бъде направен обстоен анализ на изборните резултати по места и да бъда обективизирани предпоставките за нуждата за избор на нов председател на БСП. Нека да се обединим зад един лидер с доказани качества като Нинова.
7
Миков умен човек си ама и ти като майор Деянов си отровен от "левите" идеи ! Не разбираш ли че вече сте обречени макар че БСП ще изчезне когато изчезнат жертвите на телефонните измамници тоест никога ! Така че виниги ще има "червени председатели и ръководство" което ще оглозгва червения кокал !
8
да водят успешно партията им в 21 век.Само като го чух Микокв какви ги говори, вече знам че иска да тегли БСП назад,към миналото. Другите опозиционери са същите. Те не могат да проумеят че левите партии се развиват така както и модерните нови поколения които се определят като леви хора. Живота е движение,статуквото и застоя са смъртоносни,включително и за партиите.
9
не е пиян,разсъждава трезво,а Курнито 24 часа си е винаги опиянена от нейните си "блянове"
10
Миков я кажи бе как стана твоя избор за лидер на БСП ? как не конгреса на БСП те избра ами се събрахте пак милионерите босове на БСП и решение се типично по комунистически сталински тертип взе зад гърба на делегатите ти да станеш БСП бос ? Кажи си Мише кои бяхте там дет се сбрахте бе и кабинетно му решихте твоето лидерство ? Кажи си Мише как като изтече информацията сред делегатите на конгреса че пак ще си ги турите някъде и няма да се съобразите с тях какви бяха последиците бре ? Как тогава низвергнатите от вас върхушката милионерска решита да се издигне кандидатурата на Нинова и да бъде подкрепена от делегатите напук на сталинисткия ви кабинетен избор ! Тая завера с Нинова Гергов искаше да я направи и сериозна подкрепа имаше.Не че я харесваха толкова Нинова но въпроса беше да се направи опит да ви се противопостявят на продажната ви милионерска върхушка. То делегатите разира се не успяха и тебе Мише те избраха ама видя кво стана после.Идзритаха те Мише яката и сложиха Нинова - не че сега не се хапят някъде за това щот тя тарикат излезе и Гергов , Станишев и компания ги нарита ама това си е друга бира.Ей тия истини кажи Миков и не го усуквай иначе още по смешен ставаш.
11
Оставете СЕДЕСАРКАТА КРЮЕЛА НИНОВА, ДА ЛИКВИДИРА БКП-БСП ДО КРАЙ!
12
Нинова да направи бсп-2 с хората, които мисят като нея и Станишев да си вземе неговите хора. Да видим на изборите кой какво ще спечели!
13
А недю се ебе Але алееее, а недю се ебе, с мургави мъже... Недьооо ща иба е умрелия пендел!
14
Не съм казвал подобни неща това са фантасмагории на HEДЯЛKO
15
ТРЯБВА ДА ПОБЕДИ ...... СЛЕД КОЕТО ПРОМЕИ В СТОЛЕТНАТА ВМИРИСАНА ПАРТИЯ НЯМА ДА ИМА И ПОБЕДАТА НА ГЕРБ ЩЕ Е СИГУРНА......
16
Пияндето и станишев да бъдат изгонени с ритници от БСП.Също и Свинаря!
17
Google вече плаща $ 600 до $ 800 всеки ден, за да работи четири часа онлайн от home.my последната заплата е $ 5386 за 24 часа седмично онлайн. Сестра ми приятел е средно $ 25000 за месеци сега и тя работи около 28 часа на седмица. Не мога да повярвам колко е лесно, след като го изпробвах. Потенциалът с това е безкраен. Това е което правя...........>>> w­w­w­.­T­r­a­d­e­4­6­.­c­o­m
18
Мишо, Мишооооо, спря ви лапачката, разкара ви от местата където бяхте пуснали корени и плюете. Добре си се разбирайте а Банквнския дебил, оставаше ви да капкате, траехте си, правехте се на опзиционери. Права е Нинова, повече от 2 мандата в НС не трябва, а не като онзи плъх Пирински, който цял живот е в НС, без минута трудов стаж. Същия е и онзи Гейчо Станишко, плужаци та плужаци!!!
19
Нинова си оттегля оставката, хищните хиени скачат. Конгресът нарушава устава и... БСП губи катастрофално местните избори Свинята се скри,не се показва на прозореца дори!Сега ако не я сготвят, БСП ще се срине до нивото на ДСБ! С административни хватки Свинята си запазва мястото Шеф на Позитано,което въпреки скандалите около нея е добре за България,ще ликвидира окончателно БСП!
20
...ги гледам, как като във някаква секта ,се обръщат един към друг със "другарю", си мисля че тези изобщо не искат да влязат в 21 век! Мозъците са им замръзнали някъде в средата на миналия век! Гледаш ги, като някакво сборище , където всеки лъже всеки, и който най-много лъже, него избират за лидер! Да не говорим , че тази партия винаги е била в тежка зависимост от "чужд" фактор, а и самите "ментори" не искат България да е добре! През цялата си история са доказали, че това е една паразитна антибългарска партия!
21
ДАВАЙ МИШЕ! ЩЕ ГИ РАЗМАЖЕМ!
22
Мише наздраве брат, махмурлук пак а???? Няма проблем ще го оправим с една малка, айде. ГЕРБ ПОБЕДА ВИНАГИ иначе Пендалко пари нема!!!!!
23
Аз съм за това Нинова да кисне там, докато тази умряла партия се разложи.... За нищо не стават вампирите вече, щото от дълго не са смукали жива кръв от народа
24
OT BANKOVITE SMETKI NA LIDERA I OSTANALITE. MILIONERI ....
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Според вас арестът на Нено Димов е:
Общо гласували: 4681
архив

Два хипопотама си лежат по гръб в блатото, мърдат си ушите и правят мехурчета във водата. По едно време единият казва на другия: - Искаш ли да отидем в другото блато да плашим жабите? - Ти да не си луд, искаш да зарежа всичко тук и да се занимавам с глупости!?

няма нови новини
Днес: 218
hot
най-четени новини в момента
сега
3701
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК TV: Станишев съсипа Корнелия Нинова: БСП опитва да копира ГЕРБ, но избирателите показват, че предпочитат оригинала (ОБНОВЕНА)
x
СЕНЗАЦИЯ: Смъртоносният вирус Зика унищожава и ракови клетки
x