Сблъсъци между анархисти и полиция в Гърция

Балкани

Сблъсъци между анархисти и полиция в Гърция

3435
на 23.11.2022
Сблъсъци между анархисти и полиция в Гърция
Автор:   ПИК

Гръцката полиция е задържала 78 души след сблъсъци, избухнали вчера в столицата Атина, съобщават гръцките медии. При инцидентите са били ранени седем полицаи, двама от които сериозно.

препоръчано

Напрежението е възникнало в зоната на т.нар. Просфигика на бул. „Александрас“ – комплекс от сгради, издигнати през 30-те години на миналия век за настаняване на бежанци от Турция след Малоазийската катастрофа от 1922 г., които днес са в голяма степен изоставени и се обитават често от анархисти, бездомници и наркомани.

Сблъсъците са започнали, когато полицията предприела операция за задържането на 27-годишно лице, заподозряно за палеж в офисите на медийната група Real News през юли, съобщава АНА-МПА. Тогава 78 души, които голяма част от гръцките медии определят като анархисти, се качили на тераса и започнали да замерят силите на реда с различни предмети, в резултат на което били ранени седем полицаи, от които двама са в сериозно състояние.

Извършителите били задържани и срещу тях са образувани преписки за насилие срещу служители на държавата и правосъдието, смущаване на обществения ред, причиняване на тежка телесна повреда, разрушаване на чуждо имущество и нарушаване на разпоредбите за оръжията и пиротехническите средства.

Следвайте ПИК вече и в Телеграм

Сподели:
Бомба x
ЛЮБОПИТНО: Вулкан ли ще е причината за края на света ЛЮБОПИТНО: Вулкан ли ще е причината за края на света
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! Борисов след разкритията за манипулация на вота: Това е висша степен на корупция - да откраднеш изборите! Кирил Петков сигурно държи кода в джоба си. Всячески искат да отидат на избори, защото колкото повече време минава, далаверите им излизат (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ПЪРВО В ПИК TV! Борисов след разкритията за манипулация на вота: Това е висша степен на корупция - да откраднеш изборите! Кирил Петков сигурно държи кода в джоба си. Всячески искат да отидат на избори, защото колкото повече време минава, далаверите им излизат (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 68
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК