Сбогуването с оперния певец Камен Чанев ще е в събота от 10 до 13 часа в Старозагорската опера

КУЛТУРА

Сбогуването с оперния певец Камен Чанев ще е в събота от 10 до 13 часа в Старозагорската опера

28273
на 27.11.2020
Сбогуването с оперния певец Камен Чанев ще е в събота от 10 до 13 часа в Старозагорската опера
Автор:   ПИК

Сбогуването с Камен Чанев ще е от 10 до 13 часа във фоайето на Старозагорската опера утре, 28 ноември.

препоръчано

"От началото на деветдесетте години на миналия век на сцените на театрите у нас и на много престижни оперни сцени по света блести звездата на Камен Чанев. Със сигурност има постановка, в която не съм го гледала, но тези, на които съм присъствала (а те са много), са били великолепни. Спомням си го като граф Алмавива от „Севилският бръснар“ на Росини в Софийската опера, където красивият му глас направи огромно впечатление. Постепенно ролите станаха по-драматични и от Касио през 1994 г. той изпълни своята мечта – за главната роля в „Отело“ на Верди. Кой би забравил нестихващите аплаузи във Варна и в София след финалните акорди на „Тоска“? Публиката в Стара Загора обожаваше неговия Радамес от „Аида“.

Камен обичаше Стара Загора и с подкрепата на местното ръководство започна кампания за летни фестивални събития. Сигурно дълго ще помнят онази магична вечер стотиците зрители, събрали се на крепостта Туида, за да гледат постановката на „Аида“ с негово участие.

Дон Алваро от „Гуарани“, Рудолф от „Бохеми“, Калаф от „Турандот“, Херцога от „Риголето“, Манрико от „Трубадур“, Дон Карлос от едноименната опера, Канио от „Палячи“, Де Грийо от „Манон Леско“ – това са някои от запомнящите се образи от творческата биография на певеца."

Този спомен за Камен Чанев е част от няколко фрагмента, които се пазят във фонотеката на радиото, излъчи БНР.

Сподели:
Бомба x
Задава се ретрограден Меркурий - как ще се отрази на всяка зодия Задава се ретрограден Меркурий - как ще се отрази на всяка зодия
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК: Борисов и правителството удължиха извънредната епидемична обстановка до 30 април! Досега са отпуснати 2 млрд. за запазване на заетостта и за подкрепа на бизнеса (ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК: Борисов и правителството удължиха извънредната епидемична обстановка до 30 април! Досега са отпуснати 2 млрд. за запазване на заетостта и за подкрепа на бизнеса (ВИДЕО)
ново
Днес: 286
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това