Светлана Шаренкова пред ПИК: В БСП само Ангел Найденов не е русофил! Трябва да има дискусия за членството ни в НАТО

ЧАС ПИК

Светлана Шаренкова пред ПИК: В БСП само Ангел Найденов не е русофил! Трябва да има дискусия за членството ни в НАТО

17854
на 02.07.2015
Светлана Шаренкова пред ПИК: В БСП само Ангел Найденов не е русофил! Трябва да има дискусия за членството ни в НАТО

Червеният депутат отварял фронт срещу новия курс на партията

Спорът за левия курс на БСП тепърва набира сила в червената партия. „В свое интервю за Агенция ПИК депутатът от БСП Ангел Найденов споделя няколко свои многозначителни съждения“, пише членът на Националния съвет на БСП Светлана Шаренкова в свой коментар, предоставен ексклузивно за ПИК. Той ще бъде публикуван в утрешния брой на в. Земя и е озаглавен „Ангел Найденов жали по изгубената младост“.

препоръчано

Найденов е разтревожен е, че в партията след смяната на Станишев с Миков се случва доминация на лявото мислене и политика. (Сякаш БСП не е лява партия?!); Категоричен е, че не може да става дума за ревизия на евро-атлантическата насоченост и US-обвързаност на България; Убеден е, че не бива да се слага знак за равенство между БСП и русофилството в България.

Ако обобщим смисъла на казаното, за разлика от Кутев и Вигенин, които приеха излизането си от висшия партиен ешелон спокойно и призоваха за единение в партията, Найденов отново създава разделителни линии и отваря фронт срещу новия курс на БСП. Курс на реална лява политика, за мир, за отмяна на санкциите срещу Русия. Курс, подкрепен единодушно от Конгреса на БСП и посрещнат с надежда от членската маса, защото партията се завръща към автентичните социалистически идеи и идеали. Трябва да сме горди, а не да критикуваме, че на последния пленум БСП на висок глас заяви, че няма да позволи България да бъде превърната в „прифронтова държава” и че не чувства никаква заплаха от Русия! Така БСП се превърна в единствената сериозна парламентарна партия, която облече в свое партийно решение и политика настроенията на над 80% от българите.

Относно несъгласието на Найденов с „лявото крило” в БСП, не става ясно дали това означава, че се формира „дясна фракция” в партията? И какво би ни предложила тя: плосък данък и/или американски танкове ли? Та нали точно с тази политика на компромисите БСП се срина до незавидните 15%.

По повод на твърдението, че членството на България в НАТО не подлежи на дискусия ще кажа само: БСП е демократична партия, в нея дискусия не просто може, а трябва да има, щом НАТО ни въвлича във военни авантюри! Когато ни изолира от мощни процеси в многополюсния свят и отдава държавата ни на концесия на „ястребите” в Голямата политика, когато ни сблъсква, против волята на народа, с приятелска, православна и славянска Русия. Найденов се хваща за решения на партията от края на 90–те години, жалейки за тях, но реалностите на ХХI век са коренно различни и функционери, които не осъзнават това, просто ще бъдат подминати от историята.

И накрая, не разбирам с какво право Найденов оспорва русофилските настроения на своите съпартийци и избиратели?! Не всеки русофил е бесепар, но всеки бесепар е русофил (без Найденов). Това е политика и същност на партията от Бузлуджа до днес. Без прекъсване, без изключение, без колебание! Никой не бива да смята, че е по-голям от идеите и традициите на партията“, пише Шаренкова в отговор на колегата си от Националния съвет на БСП Ангел Найденов.

Припомняме, че Светлана Шаренкова е председател на Форум „България – Русия“ и е наградена с орден „Дружба“ от президента на Русия Владимир Путин.

 

 

Сподели:
Бомба x
Диетата с малко мазнини намалява тестостерона Диетата с малко мазнини намалява тестостерона
ПИК TV x
САМО В ПИК TV: Звезда от Откраднат живот тайно стана майка за втори път САМО В ПИК TV: Звезда от "Откраднат живот" тайно стана майка за втори път
ново
Днес: 143
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това