СВЕТОВНА КОНСПИРАЦИЯ: Тереза Мей трепери от заговор

СВЕТЪТ ДНЕС

СВЕТОВНА КОНСПИРАЦИЯ: Тереза Мей трепери от заговор

28679
на 25.12.2018
СВЕТОВНА КОНСПИРАЦИЯ: Тереза Мей трепери от заговор
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Неотдавна британският премиер Тереза Мей преживя вот на недоверие. Но може да се сблъска с нови проблеми, този път от страна на своите министри, пише в коментар „Независимая газета“.

WINBET – най-голямото разнообразие от игри и джакпоти! (18+)

препоръчано

Руското издание цитира Sunday Times, според който оглавяващият Министерството на отбраната на Великобритания Гавин Уилямсън по време на обяд с приятели споделил плановете си да започне кампания срещу Мей с цел да бъде смъкната от поста.

Предполагаемият заговор бил разкрит след като свидетел, който седял на съседната маса в ресторанта на петзвездния хотел Beaumont в центъра на Лондон, разказал на 18 декември за подслушания разговор. Събитието се случва точно седмица след като Мей преживя вота на недоверие от торите. Според източника Уилямсън се е хвалил с връзките си със северноирландската Демократична юнионистка партия.

Освен това той е споделял и планове как да саботира потенциалните си съперници министъра на вътрешните работи Саджид Джавид и на Форин офис Джеръми Хънт.

Според Sunday Times за подслушания разговор той е съобщил на високопоставено лице от Консервативната партия. Вестникът споменава, че източник, близък до Уилямсън, е отрекъл тези твърдения, като ги нарекъл клевети. Според него министърът на отбраната има«нулеви лидерски амбиции», той иска да запази собствената си позиция в следващите две години, за да реализира програмата за модернизация на въоръжените сили.

Преди това агенция Reuters съобщи, че при гласуване на вота на недоверие Уилямсън се изказал, че тя трябва да запази постовете си като партиен лидер и премиер.

Това не е първи случай, когато главата на отбранителното ведомство, когото еднопартийците му са нарекли „наемен убиец с лице на младенец“, е обвиняван в „опити да организира преврат“ с цел отстраняване на премиера. През юни 2018 година Daily Mail писа, че Мей се е сблъскала с „бунт“ на парламентаристи консерватори, които настояват да се увеличат средствата за въоръжените сили. Изданието е подчертало, че зад тях стои именно Уилямсън, пише в днешния си брой „Независимая газета“.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 23 април - материалното положение на Близнаците ще се подобри, Козирозите ще жънат успехи САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 23 април - материалното положение на Близнаците ще се подобри, Козирозите ще жънат успехи
ПИК TV x
СУПЕР ШОУ! Кирил Петков даде рецепта как ПИК да стане нормална медия: Трябва само да... (ВИДЕО) СУПЕР ШОУ! Кирил Петков даде рецепта как ПИК да стане нормална медия: Трябва само да... (ВИДЕО)
ново
Днес: 5
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК