Вход
София
Времето в София 3 o C

СВЕТЪЛ ДЕН: Женски празник е - празнуват четири изключително красиви имена

СВЕТЪЛ ДЕН: Женски празник е - празнуват четири изключително красиви имена

на 12.01.2019
33161
3
СВЕТЪЛ ДЕН: Женски празник е - празнуват четири изключително красиви имена

Света Татяна Римска († 226-235 г.) - тя произлизала от знатно и богато римско семейство, което я възпитало от ранно детство в християнската вяра, макар нейният баща да бил три пъти прeфект на гр. Рим. Изцяло проникната от тази вяра, Татяна била посветена за дякониса и всецяло се отдала на милосърдие и непрестанна молитва. Тя се отказала от светски радости и се обрекла на целомъдрие и по този начин още повече засияла като достойна за мъченически венец.

Ето кои "снежни" женски имена празнуват на 14 декември

Ето кои "снежни" женски имена празнуват на 14 декември

Днес Православната църква почита светите...

на 14.12.2017

Скорошната насилствена смърт на жестокия император Хелиогабал (203-212 г.) освободила християните от заплахата на едно, може би чудовищно гонение и всички били готови да си отдъхнат, когато на престола го заменил 16-годишния му братовчед Александър Север (205-238 г.), майката на когото, Юлия Мамея, решително покровителствала християните и била почитателка на знаменития християнски учител Ориген.

Самият Александър имал еклектически убеждения: равнодушен към вярванията на другите, той не се придържал към един определен светоглед, поради което всред идолите на различните езически божества в дома си имал изображението и на Иисус Христос. Но тъкмо при Александър Север дошъл страшния час за мъченица Татяна.

Поради малолетство на императора държавните работи били ръководени от административни сановници и пълномощници на сената, които по своя преценка прилагали неотменените закони за сигурността на държавата. Още били меродавни противохристиянските разпореждания на императорите Траян, Марк Аврелий и Септимий Север. Анонимният житиеписец на св. Татяна съобщава за жестоките разпоредби и преследвания на християнтие от управители и сановници като Улпиан, Виталий и Кай, които "проливали християнската кръв като вода".

Без да гледат на знатното положение на Татяна и на нейния безукорен живот, тя била заведена в храма на Аполон, за да принесе жертва. Девойката не само отказала да стори това, но по нейна молитва идолът се сгромолясал и се разбил на парчета. След напразните увещания на градоначалника да се отрече от Христа младата Татяна била многократно подлагана на най-свирепи изтезания, като дори изболи очите й и рязали ивици от нейната снага.

След всяко мъчение Бог извършвал чудо със Своята изповедница – тя се явявала на другия ден излекувана. Това привеждало в голямо смущение обърканите мъчители. Тези слуги на управителя били разколебани в правотата на своите господари, а молитвата на неустрашимата девойка била само една – Бог да докосне сърцата им и да ги обърне към Себе Си.

И молитвата на светата мъченица била чута. Самите мъчители молили господаря си да спре мъченията над невинната римлянка. А когато ги осияла светлина от небето и те видели ангели да подкрепят страдащата девица, не могли да издържат повече. И осмината управителеви слуги коленичили пред Татяна и възкликнали: "Прости ни служителко на истинския Бог!" Разбира се, всички те веднага били предадени на смърт, като новоявени християни.

Когато след целодневно мъчение отвели девойката в тъмницата, през цялата нощ тя, огряна от нетленна светлина, велегласно славословела Бога, пригласяна от небесни ангели, които лекували нейните страшни рани. И това чудо не трогнало мъчителя. На другия ден той отново я подложил на жестоки изтезания. Уморен от нейната несломимост, безсилният управител наредил да я предадат на изгладнелите зверове, но пуснатият лъв се заумилквал около светата мъченица и ближел кротко нозете й.

Изпълнен със страх да не би подобна гледка да обърне и други езичници към омразната вяра на "галилеяните", управителят наредил незабавно да я обезглавят. Същата участ постигнала и бащата на мъченица Татяна.

ИМЕН ДЕН ДНЕС ПРАЗНУВАТ: Таня, Татияна, Татяна, Траяна

Сподели:
Напиши коментар »
(3)
1
Докато не видях заплатата от $ 6439, не вярвах, че свекърва ми всъщност е носил вкъщи пари на непълен работен ден онлайн. , Има един съквартирант на сестрите е направил това само 4 и сега плати на недвижими имоти там и постави красива Dodge. Проверете......>>>> www.Trade46.com
2
Меко казано малко странно, а всъщност богохулно и богоненавистно е, минeτчията Ивайло Атанасов да пише минеи (жития на светиите според календара). Има разлика между минеи и минeτ и противоестествени и богоомразен мъжеложец, извpaτeняκ Ивайло Атанасов богохулника без друго ще го разбере; защото е оскърбил Бога и е късно да се покае; той е бил наказван и ще продължава да бъде наказван приживе, и в задгробния живот, анатема!
3
Искам да предупредя всички четящи, че минеите (житията на светиите) изпод клавиатурата на богохулника Ивайло Атанасов мъжеложеца и содомит, са противни на светата ни православна Църква, преписани едно към гьоτepe, с вкарани нарочни грешки и богохулни плоски подигравки с православната ни вяра. Ивайло Атанасов му е късно за прошка, затова целият гняв на Господ, когото той оскърбява всекидневно с греховете си, въпреки, че е бил наказван, ще продължи да се стоварва върху него. За смъртни грехове като перверзното богохулство на сатаниста-мъжеложец и содомит Ивайло Атанасов, душата му е обречена на вечно страдание, затова православните да не взимат съчинените от него под формата на пасквили жития на светиите, за вдъхновена от Бога светла истина на нашата вяра!!!!
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Според вас арестът на Нено Димов е:
Общо гласували: 7087
архив

Една жена ми се обажда на рецепцията и ми казва: -Ту ти турум ту! -Тарататам та!-ѝ отговарям аз и ме уволниха. Откъде да се сетя, че искала два чая за стая 2!?!

 

няма нови новини
Днес: 282
hot
най-четени новини в момента
сега
2086
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ПЪРВО В ПИК TV: Борисов на официалната церемония по повод 75 години от освобождаването на бившия концлагер Аушвиц-Биркенау (ОБНОВЕНА)
x
Виждали ли сте такова същество? (СНИМКИ)
x