СВЕТЪЛ ПРАЗНИК: Честваме един от четирите големи пророци, а седем хубави имена имат повод да почерпят

Епицентър

СВЕТЪЛ ПРАЗНИК: Честваме един от четирите големи пророци, а седем хубави имена имат повод да почерпят

25794
на 17.12.2023
СВЕТЪЛ ПРАЗНИК: Честваме един от четирите големи пророци, а седем хубави имена имат повод да почерпят

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Св. пророк Данаил и трите момци Ананий, Азарий и Мисаил (600 г. преди Р. Хр.) - Даниил е четвъртият от големите пророци (Исаия, Иеремия, Иезекиил, Даниил).

препоръчано

Той произхождал от царски род и още като юноша бил отведен във Вавилон заедно с другите пленени иудеи.

Надарен с прекрасни душевни и телесни качества, той изучил халдейския език и мъдрост и заедно с тримата си другари - Анания, Азария и Мисаил бил взет на служба при царския двор.Даниил изтълкувал на Навуходоносор неговите забележителни сънища.

Неведнъж се удостоил от Бога с видения, в които му били открити най-важни и забележителни свещени събития.

При възкачването на Дарий на престола той бил назначен за един от тримата управители на империята и по чудесен начин бил спасен от лъвовете, в чиято яма бил хвърлен за своята привързаност към вярата на отците си.

Историята на неговия живот и на делата му е описана от самия него в свещената книга с неговото име. Светата Църква празнува паметта му на 17 декември.

ИМЕН ДЕН ПРАЗНУВАТ: Данаил, Данко, Данка, Анани, Даниел, Даниела, Дани

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Ексклузивният хороскоп на Алена за последния работен ден за седмицата: Бизнес успехи за Телеца, Близнаците да не пътуват, а Везните да не мърморят на партньорите си САМО В ПИК! Ексклузивният хороскоп на Алена за последния работен ден за седмицата: Бизнес успехи за Телеца, Близнаците да не пътуват, а Везните да не мърморят на партньорите си
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО)
ново
Днес: 8
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК