Свиване на търговския дефицит на САЩ през август след рекорден американски износ

Америка

Свиване на търговския дефицит на САЩ през август след рекорден американски износ

5892
преди 5 часа
Свиване на търговския дефицит на САЩ през август след рекорден американски износ
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Търговският дефицит на САЩ се сви през август до 5-месечно дъно от 70,4 млрд. долара благодарение на нарастване на износа до рекордни нива, показват последните данни на Бюрото за икономически анализи, публикувани в четвъртък.

препоръчано

Дефицитът на САЩ при международната търговия със стоки и услуги се понижи през август с 10,8% до 70,4 млрд. долара от 78,9 млрд. долара през юли при пазарни очаквания за отрицателен търговски баланс в размер на 70,6 млрд. долара.

Свиването на дефицита е в резултат на нарастване на американския износ с 2% до рекордните 271,8 млрд. долара, като в същото време вносът се понижи с 0,9% до 342,2 млрд. долара.

Американският износ на стоки скочи в рамките на месец с 4,4 млрд. долара до 179,4 млрд. долара, а износът на услуги се повиши с 990 млн. долара до 92,3 млрд. долара.

За първите осем месец на годината дефицитът на САЩ при търговията със стоки и услуги скочи с 8,9% (или с 47,1 млрд. долара), спрямо същия период на 2023 г., като износът нарасна с 3,9% (със 79 млрд. долара), а вносът се повиши с 4,9% (със 126,1 млрд. долара).

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за 8 октомври: Везните да не пътуват, сексът е препоръчителен за Близнаците и Девите, но Овните да не си го и помислят САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за 8 октомври: Везните да не пътуват, сексът е препоръчителен за Близнаците и Девите, но Овните да не си го и помислят
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! ЦИК с последни новини за подготовката на изборите - без секции в Израел и Ливан заради ситуацията там (ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! ЦИК с последни новини за подготовката на изборите - без секции в Израел и Ливан заради ситуацията там (ВИДЕО)
ново
Днес: 116
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК