Вход
София
Времето в София 10 o C

СВИРЕП СКАНДАЛ: Обвиниха Дони в хомофобия - шоуменът поиска от Кошлуков да свали новото му предаване

СВИРЕП СКАНДАЛ: Обвиниха Дони в хомофобия - шоуменът поиска от Кошлуков да свали новото му предаване

на 27.01.2020
62371
27
СВИРЕП СКАНДАЛ: Обвиниха Дони в хомофобия - шоуменът поиска от Кошлуков да свали новото му предаване
Автор: ПИК
27.01.2020
27
62371

Свиреп скандал се вихри в социалната мрежа Фейсбук след второто издание на "Събота вечер с Дони", което се излъчва по БНТ. Музикантът и продуцент Добрин Векилов-Дони бе обвинен в хомофобия, а по-рано днес сам предложи на ръководстовото на медията да свали от екран вечерното предаване, видя ПИК.

Калесват Дони за тв водещ

Калесват Дони за тв водещ

Музикалния продуцент Дони от години мечтае да изпъкне...

на 28.11.2019

Според правозащитни организации, по време на диалог с робота Питагор, в национален ефир водещият е пропагандирал хетеросексуализма като единствена форма на полово съжителство и е отправил подстрекателски внушения по адрес на еднополовия брак.

Протестите срещу Дони са заради следния разговор... Роботът казва, че сам си е избрал пола и обича себеподобни. Дони му отвръща, че и при хората е същото. Това се харесва на робота, а Дони подхвърля "Аз съм малко извратен и обичам противния пол".

Реакцията на ЛГБТИ - общността на хората с различна сексуална ориентация и полова идентичност, провокира водещият на предаването сам да поиска своето сваляне от ефир.

"Днес предложих на БНТ да спра "Събота вечер с Дони" в този му вид. Използвам случая да се извиня на засегнатите, а именно правозащитни организации, обвиняващи ме в хомофобия. Имам много приятели с такава ориентация, които не се обидиха и дори се забавляваха с тези шеги, но щом съм засегнал организации, представляващи различните, най-малкото, което мога да направя е да поема отговорност, като спра предаването в този вариант и поднеса най-искрените си извинения", заяви Дони.

"Тъй като съм спечелил конкурс и съм длъжен да предложа нова концепция, отговаряща на дефиницията на конкурса, ще помисля и вероятно предложението ще е изцяло за музикално предаване. От сърце благодаря на добронамерените и също още веднъж от цялото си сърце поднасям извиненията си на засегнатите", добави той.

Сподели:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
За кого ще гласувате при избори днес?
Общо гласували: 33085
архив

Интересен български народ. Говедата си брои на глави, а учените си - на членове.

x
България и САЩ подписаха ключови документи за 5G мрежите и ядрената енергия за граждански цели
x
ЗВЕЗДИТЕ ВЕЩАЯТ: Не се претоварвайте, днес е ден за решение на всекидневни проблеми
x