СГС гледа делото срещу Васил Божков за организирана престъпна група

Темида

СГС гледа делото срещу Васил Божков за организирана престъпна група

27401
на 11.09.2024
СГС гледа делото срещу Васил Божков за организирана престъпна група
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Софийски градски съд ще гледа в сряда, 11 септември, делото срещу Васил Божков за организирана престъпна група днес.

препоръчано

На 5 юли Софийският градски съд даде ход на първото заседание по първото дело срещу бизнесмена Васил Божков, подсъдим по разследване за организирана престъпна група за изнудване, длъжностни и корупционни престъпления.

Бизнесменът е предаден на съд като подбудител в съучастие с длъжностни лица от Държавната комисия по хазарта, които са допуснали да не се таксуват и да не се събират в пълен размер дължими такси по Закона за хазарта.

Вследствие на престъпната дейност са нанесени щети на държавния бюджет в размер на 559 739 164,70 лева, като са събирани много по-ниски такси.

На съд са предадени десет лица. На миналото заседание съдът не се съгласи с искането обвинителният акт да бъде върнат. Няма да бъдат разпитвани всички близо 300 свидетели. Без уважение беше оставено искането на Божков да пътува в чужбина, тъй като има опасност да се укрие.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за последния работен ден от седмицата: Оптимизъм за Телеца, пари за Близнаците, Везните да са умерени в секса САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за последния работен ден от седмицата: Оптимизъм за Телеца, пари за Близнаците, Везните да са умерени в секса
ПИК TV x
УНИКАЛНО ШОУ! Това ВИДЕО за Кирил Петков и училището за рап ще срути Мрежата УНИКАЛНО ШОУ! Това ВИДЕО за Кирил Петков и училището за рап ще срути Мрежата
ново
Днес: 2
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК