Сделката на Мей доказва, че ЕС иска да накаже Великобритания заради гласуването на Брекзит

СВЕТЪТ ДНЕС

Сделката на Мей доказва, че ЕС иска да накаже Великобритания заради гласуването на Брекзит

10720
на 26.12.2018
 Сделката на Мей доказва, че ЕС иска да накаже Великобритания заради гласуването на Брекзит
Автор:   ПИК

Тук можеш да видиш най-новите казино игри от efbet (18+)

Споразумението на Тереза Мей за Брекзит дава възможност на Европейския съюз да ни „накаже още повече“, след като напуснем блока, предупреди говорителят на Демократичната юнионистка партия (ДЮП) Сами Уилсън.
Депутатът от ДЮП и твърд привърженик на Брекзит заяви, че британците се чувстват неуважавани от Европейския Съюз, като предупреждава, че сделката на Тереза Мей за Брекзит позволява на британците да продължат да бъдат „наказвани“ от блока. Уилсън каза: „ЕС ясно показа, че има пълно неуважение към нашия министър-председател, неуважение към нашите институции, към нашите демократични решения и към хората, които са вземали тези демократични решения“.
„Сега това не е начин да се постигне приятелско споразумение“.
В изказване за Express.co.uk по време на митинг по-рано този месец, той добави: „Макар, че те могат да заявят, че искат да са партньори, мисля, че тази сделка показва, че искат да ни накажат и тази сделка им дава възможност да ни накажат още повече“.
Министър-председателят отпътува за Брюксел през декември в опит да получи правно споразумение от лидерите на ЕС по въпроса за ирландската граница.
Тереза Мей се бе изправила лице в лице с ръководителя на ЕС, където той заяви, че коментарът просто се отнася до британските изисквания на Брекзит като цяло, а не към министър-председателя.
Юнкер беше принуден да обясни инцидента по време на пресконференция на срещата на върха. Той каза: „Тя мислеше, че я критикувах, като казах снощи, че британската позиция е неясна“.
Той добави: „Аз не се отнасях към нея, а към цялостното състояние на дебата във Великобритания“.
„Ето защо казвах, че е мъгляво. Така че не се обръщах към нея“.
Председателят на Европейския съвет Доналд Туск също заяви, че Тереза Мей е била третирана с „най-голямо уважение“ по време на срещата на върха на ЕС.
ДЮП многократно е заявявала, че няма да приеме споразумението за Брекзит на Тереза Мей по въпроса за ирландската граница, който продължава да бъде продължителен проблем в преговорите, предава Фокус.
Предпазният механизъм е предназначен да гарантира, независимо какво се случва с останалите преговори, че няма да има твърда граница между Северна Ирландия и Република Ирландия.
Но в рамките на сегашния механизъм, Северна Ирландия също ще трябва да спазва правилата на ЕС за единния пазар на стоки, за да позволи запазването на отворената граница.

препоръчано

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 29 март - Лъвовете се радват на материални успехи, поредната интрига пречи на Скорпионите САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 29 март - Лъвовете се радват на материални успехи, поредната интрига пречи на Скорпионите
ПИК TV x
Борисов със сензационна прогноза пред ПИК TV - коалиция с ППДБ ще има чак след Нова година (ВИДЕО) Борисов със сензационна прогноза пред ПИК TV - коалиция с ППДБ ще има чак след Нова година (ВИДЕО)
ново
Днес: 97
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК