Сдружение "Въпрос на принцип": Провокация е, че София прайд се провежда навръх Черешова задушница! Провокация е, че държавата дава 500 000 лв. за охрана на гейпарада!

Акценти

Сдружение "Въпрос на принцип": Провокация е, че София прайд се провежда навръх Черешова задушница! Провокация е, че държавата дава 500 000 лв. за охрана на гейпарада!

169754
на 17.06.2024
Сдружение Въпрос на принцип: Провокация е, че София прайд се провежда навръх Черешова задушница! Провокация е, че държавата дава 500 000 лв. за охрана на гейпарада!
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Шествието на хомосексуалната общност, известно и като "София прайд", отново ще превземе идеалния център на София в събота, като този път провеждането му съвпада с Черешова задушница, православен празник за упокой на мъртвите.

Приемаме това като груба провокация срещу чувствата на всички християни, изповядващи консервативни семейни ценности.

Провокация към изстрадалото и прогресивно обедняващо българско население е и фактът, че държавата отпуска половин милион лева само за охраната на сборището, заклеймено от Българската православна църква.

Това посочват в обръщение към медиите и обществеността от сдружение "Въпрос на принцип", оглавявано от издателя и публицист Недялко Недялков.

Преди всичко бихме искали да отбележим, че нито един закон в България не ограничава правата на хората с "нетрадиционна" сексуална ориентация, независимо каква е тя и независимо от начините, по които бива практикувана. Хомосексуализмът е декриминализиран в България още през 1968 година. Също така е факт и че равенството пред закона е конституционно гарантирано за всички български граждани в конституцията.

Искането да бъдеш уважаван по причина на сексуалната ти ориентация е искане за привилегировано третиране, или с други думи това е дискриминация с обратен знак, недопустима от гледна точка на конституционния принцип за равното третиране на гражданите. Едва ли е далеч моментът, в който работодателите, при равни други условия, ще предпочетат лицето с хомосексуална ориентация, за да избегнат обвиненията и евентуално наказанията за проявена дискриминация.

И по този начин ще дадат привилегия на лице по причина на сексуалната му ориентация, което е забранено от Конституцията на РБ.

Особено безпокойство буди афишираната прокламация на "София прайд" за законово регламентиране на хомосексуалните бракове и осиновяването на деца. Според Конституцията на РБ "бракът е доброволен съюз между мъж и жена", другото е отклонение, антинорма, морално и биологично извращение. Нормалното семейство се състои от баща, майка и деца, а родителите са "татко" и "мама". 

Всички, които проповядват обратното, обслужват котерийни антибългарски, антихристиянски и античовешки интереси, както и кампанията за подмяна на ценностната система и добрите нрави сред младите поколения българи, посочват от "Въпрос на принцип".

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Стрелците влизат в конфликт с шефа, Везните - в отлично настроение в офиса ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Стрелците влизат в конфликт с шефа, Везните - в отлично настроение в офиса
ПИК TV x
СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до... СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до...
ново
Днес: 9
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК