Сдружение „Кинопамет“: Кога ще подаде оставка кметицата на “Красно село”?

Епицентър

Сдружение „Кинопамет“: Кога ще подаде оставка кметицата на “Красно село”?

20255
на 07.03.2021
Сдружение „Кинопамет“: Кога ще подаде оставка кметицата на “Красно село”?
Автор:   ПИК

Кметицата на столичния район “Красно село” Росина Станиславова от „Демократична България“ изгуби доверието на избирателите и трябва да подаде оставка след скандала с бонусите, категорични са от сдружение „Кинопамет“.

препоръчано

Скандалната и свръхизобретателна кметица на район “Красно село”, която изуми всички, сключвайки договор със самата себе си, само и само за да усвои едни евросредства, не може и не бива да остане нито ден повече на поста си, заявяват от сдружение „Кинопамет“. След като сама си е определила и е взела щедро възнаграждение в размер на 7 620 лева по европейски проект за патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания, кметът Росина Станиславова обаче е нарушила и чл. 21 от Кодекса за поведение на служителите в държавната администрация, а той гласи, че в обществения си живот и при изпълнение на служебните си задължения служителите в държавната администрация нямат право да се възползват от служебното си положение или да използват правомощията си с цел извличане на лична облага, изтъкват от сдружение „Кинопамет“. Погазвайки грубо моралните норми и етичните стандарти и определяйки самата себе си за ръководител на проект, получаващ допълнително заплащане по изпълнявана от районната администрация европейска програма, кметицата на „Красно село“ по най-скандален и безочлив начин е погазила и чл. 17, ал. 1 от Кодекса за поведение на служителите в държавната администрация, а той изисква всички служители в държавната администрация стриктно да следват поведение, което не уронва престижа на държавната служба, подчертават от „Кинопамет“.

От гражданската организация отново напомнят, че минималната пенсия у нас през 2020 г. бе в размер на 250 лева, а това означава, че кметицата на “Красно село” г-жа Станиславова, която получава и една съвсем прилична и добра заплата за заеманата длъжност, с измислената от нея скандална схема за усвоявяне на евросредства е изплатила допълнително сама на себе си по линия на въпросния проект за патронажна грижа и средства в размер на повече от 30 (тридесет!) минимални пенсии, с което е подобрила благосъстоянието си за сметка на гражданите в неравностойно положение и на лицата с увреждания. Въпросната отблъскваща постъпка на кметицата Станиславова с пълно право възмути обществеността, защото не само е много грозна и морално укорима, но тя издава и пълна липса на съпричастност към проблемите и болките на най-уязвимите групи у нас, при това в разгара на пандемията от коронавирус, посочват от сдружение „Кинопамет“.

От неправителствената организация очакват Столичният общински съвет също да поиска оставката на кмета на „Красно село“, защото случилото се в това районно кметство поражда сериозни притеснения доколко целесъобразно и законосъобразно се усвояват средствата по европейски програми и проекти. Крайно време е от „Демократична България“, както и от ръководството на политическа партия „Да, България!“, които подкрепиха през 2019 г. кандидатурата на г-жа Станиславова за районен кмет на “Красно село”, също да поискат оставката на кметицата си, тъй като в чл. 3, ал.2 на Устава на „Да, България!“ ясно е записано, че членовете и активистите на въпросната партия ще се водят и от принципа за „почтено служене на обществения интерес“, изтъкват от „Кинопамет“.

Цялостното поведение на кметицата на „Красно село“ трудно може да бъде окачествено като „почтено служене на обществения интерес“ и затова сме убедени, че от „Да, България!“ ще направят необходимото г-жа Станиславова да освободи незабавно кметското кресло, допълват от гражданското сдружение.

Откакто Росина Станиславова е кмет „Красно село“, районът запада, занемарените квартални градинки с рушащи се детски площадки и разбитите тротоари са съвсем обичайна гледка, напомнят от „Кинопамет“. А липсата на нормално работещо улично осветление в междублоковите пространства и на повечето вътрешноквартални улици в „Красно село“ превръщат вечер прибирането на хората по домовете им в истинско премеждие, посочват от сдружението.

В трагично състояние, за съжаление, са и все по-намаляващите зелени площи в района, а огромната вина на екипа на г-жа Станиславова е, че превърна красивият и оживен някога парк „Хиподрума“ до Дом на културата „Красно село“ на практика в един голям паркинг, констатират от „Кинопамет“. Още по-отчайващо е днешното състояние на парка до стадион „Славия“, който е изцяло изоставен, отбелязват от гражданското сдружение. Равносметката е, че г-жа Станиславова се оказа напълно неподготвена за заеманата от нея отговорна длъжност и не е в състояние да се справи с управлението на районната администрация и на района като цяло в името на обществения интерес, подчертават от „Кинопамет“.

Сподели:
Бомба x
7 държави, предпочитани за секс туризъм 7 държави, предпочитани за секс туризъм
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Радев с първа публична поява от месец насам - мълчи за изборите и парламента (ОБНОВЕНА) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Радев с първа публична поява от месец насам - мълчи за изборите и парламента (ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 42
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това