СДС скочи срещу поредните лъжи и пасквили, разпространявани в сайта за фалшиви новини на Бабикян

Политика

СДС скочи срещу поредните лъжи и пасквили, разпространявани в сайта за фалшиви новини на Бабикян

47103
на 21.02.2020
СДС скочи срещу поредните лъжи и пасквили, разпространявани в сайта за фалшиви новини на Бабикян
Автор:   ПИК

СДС изразява възмущението си от поредните лъжи и пасквили, разпространявани в сайта за фалшиви новини, с претенциозното име informiran.net. Както ПИК неколкократно разкрива въпросният сайт, чиито домейн бе съобщено, че се води на името на Арман Бабикян, не спира да бълва тотални фалшификации, включително за смърт на популярни личности. Въпреки това нито КРС, нито прокуратурата и ДАНС взимат отношение и лъжите не спират.

препоръчано

Ето какво заявяват от СДС:

В публикация от 19 февруари, със заглавие: „А. Йорданов: Левски и Ботев са получили онова, което заслужават, единият куршум в челото, другият бесило“, подписана от Владимир Алексеев, се разпространяват абсолютн измислици и се цитират несъществуващи изказвания на г-н Александър Йорданов, евродепутат от СДС.

Нямаше да обърнем внимание на този жалък опит за дискредитация, ако статията не е коментирана от много читатели, очевидно заблудени от тази машина за фалшиви новини.

Възмутени сме от тенденцията хората да бъдат лъгани ежедневно от неистини в различни, уж информационни сайтове, които имат за цел да манипулират и заблуждават, а не да показват истината.

Особено притеснително е, че някои от заблудените читатели, емоционално ангажирани с лъжите в горепосочената статия, в коментарите си обиждат и отправят откровени заплахи към г-н Йорданов.

Това ни кара да призовем компетентните органи да се самосезират, за да се изясни собствеността на informiran.net, финансирането му и съществува ли личността Владимир Алексеев, фигуриращ като издател и собственик, или зад него се крие друго лице.

Надяваме се да получим подкрепа от българските медии в разпространяването на нашата позиция, за да предпазим читателите и да им помогнем в разпознаването на фалшивите сайтове и новини.

Припомняме, че по време на местните избори Централната избирателна комисия опита да глоби горепосочения сайт фантом. Но за тази цел трябваше МВР да го издири.

Надяваме се това да се случи в най-скоро време и обществото ни да научи истината кой ни залива вече дълги години с фалшиви новини, уронващи престижа на немалко публични личности.

СДС винаги се е борил за свободата на словото, а сайтовете за фалшиви новини са точно обратното на принципите на журналистиката и правото на свободно изразяване.

Сподели:
Бомба x
Ето кои са най-често срещаните женски сексуални фантазии Ето кои са най-често срещаните женски сексуални фантазии
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV: Проф. Ангелов с извънредно изказване от парламента: Какви са предложенията ви за НОЩ, щом не искате хирурзи? (ОБНОВЕНА) ПЪРВО В ПИК TV: Проф. Ангелов с извънредно изказване от парламента: Какви са предложенията ви за НОЩ, щом не искате хирурзи? (ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 40
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това