Северна Корея не спира с тестовете - изстреля ракети към Японско море

Азия

Северна Корея не спира с тестовете - изстреля ракети към Японско море

2966
на 19.04.2022
Северна Корея не спира с тестовете - изстреля ракети към Японско море
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Рано сутринта в неделя Северна Корея е изстреляла две ракети по посока Японско море, които са прелетели 110 километра и са достигнали височина от 25 километра, съобщи южнокорейската армия, цитирана от ДПА.

препоръчано

Това е същата скорост, с която прелетя и ракетата, които беше изстреляни на 4 март, отбелязва агенцията. Тогава Южна Корея и Япония казаха, че става въпрос за балистична ракета. 

Експерти подозират, че изстреляните в неделя обекти вероятно също са балистични ракети с малък обсег.

Севернокорейската държавна информационна агенция КЦНА съобщи, че лидерът Ким Чен-ун е наблюдавал тестовото изстрелване на нов вид тактическо управляемо оръжие.

Агенцията не съобщи подробности къде и кога е извършено изпитанието, но каза, че е "проведено успешно". 

 

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 21 октомври - Овните да не обещават заем на роднини, неприятели вредят на Козирозите с интриги и клевети САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 21 октомври - Овните да не обещават заем на роднини, неприятели вредят на Козирозите с интриги и клевети
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! Бойко Борисов с ОЩЕ ОТГОВОРИ на въпроса защо трябва да се гласува (НА ЖИВО) ПЪРВО В ПИК TV! Бойко Борисов с ОЩЕ ОТГОВОРИ на въпроса защо трябва да се гласува (НА ЖИВО)
ново
Днес: 99
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК