Северна Корея разположи 250 ракетни установки на границата си

Азия

Северна Корея разположи 250 ракетни установки на границата си

21712
на 05.08.2024
Северна Корея разположи 250 ракетни установки на границата си
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Северна Корея разположи 250 пускови установки за балистични ракети на южната си граница, предаде БГНЕС, позовавайки се на АФП.

препоръчано

Лидерът Ким Чен-ун определи оръжията като „мощен меч“ за защита на суверенитета, съобщиха държавните медии.

Мобилните пускови установки в маслиненозелен цвят бяха показани по време на специална церемония по прехвърлянето им в столицата Пхенян на 4 август, обяви официалната Корейска централна информационна агенция (KCNA).

"Ракетните установки са съвременно тактическо оръжие за нападение“, бе цитиран Ким да казва в речта си.

За първи път Северна Корея оповестява мащаба на трансфер на оръжие към граничните си части, каза Хан Куон-хи от Корейската асоциация за изследване на отбранителната индустрия.

"Всяка установка е предназначена за четири ракети", заяви Хан.

Той добави, че "доставката на оръжия за Пхенян за Москва може да е попречила на капацитета на Севера да произведе 1000 ракети“.

Отношенията между Северна Корея и Южна Корея са в една от най-ниските си точки от години насам, като Северна Корея увеличава опитите с оръжия и бомбардира с балони, пълни с боклук.

В отговор Южна Корея преустанови военното споразумение за намаляване на напрежението и възобнови ученията с бойни стрелби в близост до границата.

Тази година Пхенян обяви Южна Корея за свой главен враг и заплаши с война заради „дори 0,001 мм“ териториално нарушение.

Ким отбеляза, че представянето на новите оръжия в момент, когато страната се възстановява от щетите от наводненията, е „проява на твърдата воля на нашата партия да продължи с укрепването на отбранителните способности“.

В края на юли северните райони на ядрената страна бяха засегнати от проливни дъждове. В доклад на южнокорейска медия се твърди, че е възможно да са загинали до 1500 души.

Ким се нахвърли срещу тези съобщения. Той ги отхвърли като „клеветническа кампания, целяща да ни опозори и да накърни имиджа на Севера".

Страната заяви, че в района на Синуиджу, който според Пхенян е претърпял „най-големи щети от наводненията“, няма жертви.

Той твърди, че севернокорейските военновъздушни сили са спасили над 5000 души, като около 4200 от тях са спасени с хеликоптер в рамките на няколко часа.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за последния работен ден от седмицата: Оптимизъм за Телеца, пари за Близнаците, Везните да са умерени в секса САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за последния работен ден от седмицата: Оптимизъм за Телеца, пари за Близнаците, Везните да са умерени в секса
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! Борисов: От вчера съм скептичен за редовно правителство. Искам ПП веднага да ми кажат кой е кандидатът им за премиер (ОБНОВЕНА/ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК TV! Борисов: От вчера съм скептичен за редовно правителство. Искам ПП веднага да ми кажат кой е кандидатът им за премиер (ОБНОВЕНА/ВИДЕО)
ново
Днес: 93
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК