Севернокорейски войници с голяма вероятност са убити в Украйна

Азия

Севернокорейски войници с голяма вероятност са убити в Украйна

145892
преди 15 часа
Севернокорейски войници с голяма вероятност са убити в Украйна
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Севернокорейски войници вероятно се сражават в Украйна заедно с руски войски, като се смята, че някои от тях вече са убити, а други се очаква да бъдат изпратени, заяви началникът на отбраната на Сеул.

препоръчано

Този уикенд украинските медии съобщиха, че шестима севернокорейски военни са били убити при украинска ракетна атака на окупираната от Русия територия край Донецк на 3 октомври.

Министърът на отбраната на Сеул, Ким Йонг-хюн, заяви пред законодателите, че е „много вероятно, като се вземат предвид различните обстоятелства“, докладът да е верен.

„Преценяваме, че е много вероятно да има жертви сред севернокорейските офицери и войници в Украйна, като се вземат предвид различните обстоятелства“, каза той.

Очаква се Северна Корея да изпрати повече редовни войници в подкрепа на военните усилия на Русия, добави той.

„Въпросът за разполагането на редовни войски е много вероятен поради взаимните споразумения, които приличат на военен съюз между Русия и Северна Корея“, каза Ким.

Експертите отдавна твърдят, че севернокорейски ракети са разположени в Украйна от руски сили - нещо, което и Москва, и Пхенян отричат.
Южна Корея също така твърди, че Пхенян е изпратил хиляди контейнери с оръжия в Русия за използване в Украйна.

През последните години ядреният Север публично засили военните си връзки с Москва.
През юни президентът Владимир Путин направи рядко посещение в Пхенян, където подписа споразумение за взаимна отбрана с лидера Ким Чен Ун.

Анализатори предупредиха, че неотдавнашното засилено тестване и производство на артилерийски и крилати ракети от страна на Севера може да е подготовка за доставки за Русия.

Санкциите на ООН забраняват на Северна Корея да извършва каквито и да било тестове с използване на балистични технологии.
Но през март Москва използва правото си на вето в Съвета за сигурност на ООН, за да прекрати на практика мониторинга на ООН на нарушенията, за което Пхенян изрично благодари на Русия.

Очаква се на парламентарно заседание тази седмица Северна Корея да се откаже от знаково междукорейско споразумение, подписано през 1991 г., като част от стремежа на Ким официално да определи Юга, съюзник на Вашингтон в областта на сигурността, като вражеска държава.
Москва и Пхенян са съюзници от основаването на Северна Корея след Втората световна война и се сближиха още повече след нахлуването на Русия в Украйна през 2022 г.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за 8 октомври: Везните да не пътуват, сексът е препоръчителен за Близнаците и Девите, но Овните да не си го и помислят САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за 8 октомври: Везните да не пътуват, сексът е препоръчителен за Близнаците и Девите, но Овните да не си го и помислят
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! ЦИК с последни новини за подготовката на изборите - без секции в Израел и Ливан заради ситуацията там (ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! ЦИК с последни новини за подготовката на изборите - без секции в Израел и Ливан заради ситуацията там (ВИДЕО)
ново
Днес: 1
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК