Седем загинали и десетки ранени при взрив в Сомалия

Африка

Седем загинали и десетки ранени при взрив в Сомалия

3350
на 25.09.2021
Седем загинали и десетки ранени при взрив в Сомалия
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Мощен взрив е избухнал в столицата на Сомалия Могадишу. По предварителна информация, има много пострадали, съобщи новинарският портал Garowe, цитиран от БНР.

препоръчано

Мястото на взрива е било на контролно-пропускателния пункт на оживена улица в столичния квартал "Ел Габ". Кварталът е отцепен от полицията и армията.

Според друг сомалийски портал - Shabelle Media Network, взривното устройство е задействано в непосредствена близост до президентския дворец.

По-рано днес самоделно взривно устройство уби седем миротворци в Южна Сомалия, съобщи Somali Guardian.

Според изданието целта е била автомобилна колона на Африканския съюз. Загинали са седем военнослужещи от контингента на Бурунди.

Бойци от радикалната групировка "Аш-Шабаб", свързана с терористичната организация „Ал Кайда“, поеха отговорността за взрива.

Групировката води въоръжена борба срещу централното правителство в Сомалия и препятства хуманитарната дейност на ООН.

 

 

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Телците да не помагат на безотговорни колеги, Раците да не дават заеми САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Телците да не помагат на безотговорни колеги, Раците да не дават заеми
ПИК TV x
УНИКАЛНО ШОУ В ПИК! Колтуклиева направи на салата Бареков насред центъра на София: Как не те е срам! Целуваше задниците на... (ВИДЕО) УНИКАЛНО ШОУ В ПИК! Колтуклиева направи на салата Бареков насред центъра на София: Как не те е срам! Целуваше задниците на... (ВИДЕО)
ново
Днес: 6
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК