Вход
София
Времето в София 14 o C

Седем месеца не могат да изберат строители за саниране с европейски пари в Пловдив

Седем месеца не могат да изберат строители за саниране с европейски пари в Пловдив

на 24.01.2020
10888
3
Седем месеца не могат да изберат строители за саниране с европейски пари в Пловдив
Автор: ПИК
24.01.2020
3
10888

Повече от половин година живеещите в петте блока, одобрени за саниране по оперативна програма "Региони в растеж", чакат Община Пловдив да избере изпълнители. Търговете бяха обявени на 10 юни  2019 г. за жилищните сгради на ул. "Иван Гешев" 30, бул. "България" 196 и бул. "България" 45 и 47, на бул. "Васил Априлов" 83-91 и ул. "Жеравна" 1 и 3. Общата сума, предвидена за енергийната ефективност на тези обекти, е 2,8 млн. лева без ДДС.

Пловдив кандидатства с цели райони за саниране

Пловдив кандидатства с цели райони за саниране

Пловдив ще кандидатва с цели райони за безвъзмездното...

на 08.01.2015

Според протокола на тръжната комисия на 11 юли миналата година са отворени 31 оферти на кандидати от цялата страна. Документацията е огромна, а обсъждането на офертите изисква време, обясниха от общината, пише в. "Марица". 

Както и при санирането по Националната програма за енергийна ефективност, в петте блока ще бъде сменена дограма, ще се постави външна топлоизолация и ще се ремонтират покривите. Обществената поръчка с петте обособени позиции е за инженеринг, което означава, че преди да започнат ремонтите, фирмите трябва да изготвят проекти и да ги съгласуват с Община Пловдив.

Това изисква време и хората се притесняват, че отново, както и при предишната програма, ще бъде изпуснат благоприятният летен сезон. 

Максималният срок за санирането заедно с проектиране е 160 дни. Той обаче може да бъде спрян заради лошото време. Освен това след внасянето на проекта "часовникът" се спира, тоест срокът престава да тече, докато проектът не бъде одобрен в общината. 

Сподели:
свързани новини
Готови са техническите паспорти на 11 блока за саниране в Пловдив Готови са техническите паспорти на 11 блока за саниране в Пловдив
Първите 11 жилищни блока в Пловдив, които ще бъдат...
на 22.02.2016
Община Пловдив спря приемането на нови заявления за саниране Община Пловдив спря приемането на нови заявления за саниране
Община Пловдив спира от днес приемането на нови заявления...
на 20.04.2018
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Според вас кой от изброените лидери на отделните власти работи най-добре?
Общо гласували: 15646
архив

Дежурен матрос докладва на капитана на презокеански туристически кораб: - Господин капитан, разрешете да доложа - имаме пробойна на кораба! Капитанът: - Как разбрахте? Матросът: - В плувния басейн има акула!

няма нови новини
Днес: 201
hot
най-четени новини в момента
сега
4354
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Ген. Мутафчийски: Нямаме данни за болни от коронавирус на този етап, взели сме необходимите мерки (ОБНОВЕНА)
x
ШОК: Изродиха най-намръщеното бебе
x