Седем палестинци са ранени от израелските сили в Ивицата Газа

СВЕТЪТ ДНЕС

Седем палестинци са ранени от израелските сили в Ивицата Газа

6111
на 03.10.2018
Седем палестинци са ранени от израелските сили в Ивицата Газа
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Седем палестинци са ранени от израелските сили в Ивицата Газа, предава Anadolu Agency, цитира Фокус.
Най-малко седем палестинци бяха ранени във вторник, когато израелската армия стреля срещу мирни демонстранти в Газа. Пострадалите са били ранени с огнестрелно оръжие, според информацията, получена от местната болница.
Четирима от тях бяха ранени в източната част на лагера "Джабалия", докато другите трима бяха ранени в източната част на Ивицата Газа.
След като митингите започнаха на 30 март, десетки палестинци бяха убити и хиляди ранени от израелски войски, разположени от другата страна на буферната зона.
Протестиращите настояват за "правото на завръщане" в домовете и селата в историческа Палестина, откъдето са били прогонени през 1948 г., за да направят път за новата държава Израел.
Те също така изискват да се сложи край на 11-годишната блокада на Израел в Ивицата Газа, която унищожи икономиката на крайбрежния анклав и лиши повече от 2 милиона жители от много стоки от първа необходимост.

препоръчано

Сподели:
Бомба x
ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА: Везните обмислят раздяла, Лъвовете пълнят портфейла ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА: Везните обмислят раздяла, Лъвовете пълнят портфейла
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Колтуклиева хвана Биршен Ибрямова на къс пас след удобното интервю по бТВ. Жената на Джейхан се скри в палатката след абсурдни обяснения за 100-те бона подкуп (ВИДЕО/СНИМКИ/ОБНОВЕНА) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Колтуклиева хвана Биршен Ибрямова на къс пас след удобното интервю по бТВ. Жената на Джейхан се скри в палатката след абсурдни обяснения за 100-те бона подкуп (ВИДЕО/СНИМКИ/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 81
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК