Седма чернодробна трансплантация във ВМА за тази година (СНИМКИ)

ЧАС ПИК

Седма чернодробна трансплантация във ВМА за тази година (СНИМКИ)

14416
преди 5 часа
Седма чернодробна трансплантация във ВМА за тази година (СНИМКИ)
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Специалисти от Военномедицинска академия (ВМА) извършиха поредна чернодробна трансплантация.
Реципиентът е жена на 40 години. Операцията продължи стандартно като време – около 6 часа. В момента пациентката се намира в добро състояние, контактна и адекватна.

препоръчано

Това е седмата трансплантация във ВМА от началото на 2024 година. До нея се стигна след донорска ситуация в УМБАЛ "Проф. Д-р Стоян Киркович" – Стара Загора. Сложната интервенция бе осъществена от проф. Ивелин Такоров, ръководител на Първа клиника по коремна хирургия на ВМА, а експлантацията на черния дроб – от екип на Клиниката по чернодробно-панкреатична хирургия и трансплантология, ръководен от доц. Васил Михайлов.

Ръководството на ВМА изказва своята изключителна признателност към близките на донора, които въпреки трудния за тях момент, са взели това тежко, но животоспасяващо решение.
Благодарности към ИА „Медицински надзор“, колегите от УМБАЛ "Проф. Д-р Стоян Киркович” и органите на МВР за добрата организация при извършване на експлантационния процес.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 24 октомври - Близнаците да не харчат без причина, Водолеите да не подписват финансови договори, защото може да си навредят САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 24 октомври - Близнаците да не харчат без причина, Водолеите да не подписват финансови договори, защото може да си навредят
ПИК TV x
ПИК TV! Гюнай Хюсмен с ГОРЕЩА ПРОГНОЗА: Българите разбраха по трудния начин, че трябва да гласуват - избирателната активност в неделя ще бъде по-висока (ВИДЕО) ПИК TV! Гюнай Хюсмен с ГОРЕЩА ПРОГНОЗА: Българите разбраха по трудния начин, че трябва да гласуват - избирателната активност в неделя ще бъде по-висока (ВИДЕО)
ново
Днес: 84
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК