Сексуално разстройство или лош секс?

Животът днес

Сексуално разстройство или лош секс?

5837
на 26.01.2023
Сексуално разстройство или лош секс?
Автор:   ПИК

Всяка година учени и експерти откриват все повече и повече сексуални разстройства - еректилни дисфункции, загуба на либидо, аноргазмия и много други. Причините не са напълно ясни, а идентифицирането им е трудно, тъй като не са специфични проблеми.

Пример А

Спорадичната еректилна дисфункция (известна като задействаща) може да се случи по конкретен повод, но не е задължително да повлияе на останалите сексуални контакти. Ако обаче мъж попадне в тази ситуация веднъж, може да бъде предизвикана предварителна тревожност, която да повлияе на сексуалния му живот и занапред.

Пример Б

Когато аноргазмията (неспособност да бъде достигнат оргазъм) се появи при някои жени, това генерира чувство за вина. Така те може да се окажат изправени пред разстройство, вярвайки, че нещо не е наред с тях, дори това да не е така.

Сексуалните разстройства са често срещани, но и могат да бъдат лесно решени. Така че място за притеснение няма.

Причините за появата на сексуални разстройства могат да бъдат много. Тук vesti.bg предоставя един кратък списък на някои от тях:

Травматични преживявания

Сексуално посегателство или негативно преживяване в областта на любовта може да причини вагинизъм при жените или еректилна дисфункция при мъжете.

Стрес

В тялото се генерират поредица от реакции, които могат да се проявят чрез сексуални разстройства. Когато стресът се разреши, тези проблеми изчезват.

Хормонален дисбаланс

Приемането на контрацептиви или някои състояния като синдром на поликистозните яйчници може да бъдат причина за загуба на сексуален апетит.

Депресия

Някои психични проблеми, като депресия, също засягат сексуалните отношения.

Как да преодолеем сексуалните разстройства?

Намирането на психолог, който е експерт по сексуалните разстройства, е много важно. Има много опитни професионалисти, които могат да ви помогнат. Намирането на решение без помощ в повечето случаи не е възможно. Няма нужда да чакате и да отлагате, преди да отидете на психолог, тъй като това само увеличава вашия дискомфорт.

Друг начин за преодоляване на сексуалните разстройства е като комуникирате с партньора си и му разкажете какво се случва, без да се срамувате и притеснявате.

Например ако двамата знаете, че мъжът страда от преждевременна еякулация, то може да помогнете за забавянето ѝ с различни техники.

Сексуално разстройство или лош секс?

Това е много интересен въпрос. В консултацията с психолог може би човек ще открие, че няма никакъв проблем в наслаждаването на секса, но че има дефицити в практиката.

Например той може никога да не е мастурбирал или да не е изразявал как обича да бъде докосван. Следователно сексът не води до оргазъм.

В този тип ситуация ние не сме изправени пред аноргазмия, а по-скоро пред обстоятелство, при което начинът на свързване по време на секс трябва да бъде променен. Еректилната дисфункция може да се дължи на загуба на привличане към партньора или това, че отношенията са в пауза, защото не се опитват нови неща.

Във всеки случай сексуални разстройства съществуват и е от огромно значение да се лекуват, тъй като сексът е важна част от нашия живот и трябва да имаме здравословна връзка с него. А помощта на професионалист ще помогне за намиране на решение.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
Тичането за здраве в града може да бъде опасно Тичането за здраве в града може да бъде опасно
ПИК TV x
САМО В ПИК! Режисьорът Сашо Морфов репресира актьори и ги изхвърля от спектакли, защото са герберски боклуци (ШОКИРАЩО ВИДЕО) САМО В ПИК! Режисьорът Сашо Морфов репресира актьори и ги изхвърля от спектакли, защото са "герберски боклуци" (ШОКИРАЩО ВИДЕО)
ново
Днес: 83
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК