СЕКТАТА СЕ РАЗВИХРЯ - получаваш шестица, само ако наплюеш ГЕРБ. Проф. Дайнов е продължението на Морфов, но с академични средства

КОМЕНТАРИ

СЕКТАТА СЕ РАЗВИХРЯ - получаваш шестица, само ако наплюеш ГЕРБ. Проф. Дайнов е продължението на Морфов, но с академични средства

145494
на 10.02.2023
СЕКТАТА СЕ РАЗВИХРЯ - получаваш шестица, само ако наплюеш ГЕРБ. Проф. Дайнов е продължението на Морфов, но с академични средства

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Професор Евгений Дайнов пише оценките си в НБУ според политическите убеждения на студентите.

препоръчано

За това свидетелства от първо лице журналистката Флора Стратиева, която е завършила в неговата специалност.

Ето част от задачите, които професорът и виден соросоид е задавал на питомците си по време на лекции:

- “Кои според Вас са 5-те най-големи простотии на Тиквата в политиката за последната седмица (знам че ще ви е сложно да изброите само 5, но се концентрирайте върху най-важните)?”
- “Какво Ви е мнението за копейките, рубладжиите и ватенките?”
- И любимото ми “За следващата лекция се подгответе, като прочетете МОЕТО ИНТЕРВЮ от преди 3 седмици пред “Свободна Европа”.

Флора Стратиева си е направила експеримент – в изпитно есе за Платон тя е приключвала всеки параграф с ругатни по адрес на ГЕРБ. Получила е пълна шестица плюс…няколко бонуса, с които се е освободила от занятия до края на семестъра.

Написаното от госпожицата не ме учудва. Отдавна чувам какво се случва по време на лекциите на Дайнов, както и при други преподаватели в Нов български. Най-после обаче имаме документално свидетелство, някой потърпевш си признава.

Дайнов, един от флагманите на ДБ, продължава дискриминационното поведение на Александър Морфов, само че в сферата на образованието. Където най-боли. Един преподавател опитва да зомбира политически умовете и сърцата на младите хора; прави го демонстративно и безцеремонно, в контекста на една формално деполитизирана среда.

Левичарската неомарксическа секта вече не си поплюва и настъпва активно на идеологическия фронт. В театъра, в университета, по училищата и медиите. Въодушевена е от финансовата мощ на Сорос и чуждите НПО-та, както и от липсата на адекватна реакция сред българското общество и най-вече интелигенцията. Индоктринацията на партийни клишета се провежда през учебния материал. Пропагандаторите на новия розов комунизъм са се прицелили стратегически в студентската младеж, тъй като дефинитивно културният марксизъм на Маркузе тръгва от големите университетски кампуси, гнездото на либерализма.

Излишно е да споменавам, че дейността на Дайнов е в драстично нарушение със Закона за защита от дискриминация и Закона за висшето образование. Че по същество представлява груба цензура. Излишно е, защото не очаквам никоя отговорна институция да се задвижи по сигнала на Флора Стратиева. Левичарската секта е напълно безнаказана, защото е успяла да се експонира в дискурса на политкоректността като носител на морално превъзходство и праведност. Освен това, според публичната легенда, се ползва с доверието на колонизаторите от „Козяк“, „Америка за България“, „Отворено общество“, „добрите“ медии на „Капитал“…

Самата мисъл, че активист на кресливия жълтопаветен офис-планктон би могъл да понесе санкции заради фашизоидните си вербални или физически изблици, граничи с ерес.

Тук има поне два парадокса.

Представете си реципрочна ситуация – активист на ГЕРБ раздава шестици в часовете си, само ако наплюеш ДБ. Какво щеше да последва? Най-малко жива верига пред университета с живи включвания на БТВ и Нова. Протестни декларации и светкавично уволнение на професора в рамките на 24 часа.

И второ. Новите комунисти са като старите. Направо са си старите. Въпросният Дайнов е син на кореспондент на „Работническо дело“ и аспирант в Института по история на БКП. Със същия плам навремето е проповядвал социализма, както сега го прави с прогресивизма.

У нас всичко се повтаря първо като трагедия, после като фарс, съвсем в духа на Маркс.

 

Сподели:
Бомба x
ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Семейни проблеми за Раците, емоции тресат Телците ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Семейни проблеми за Раците, емоции тресат Телците
ПИК TV x
САМО В ПИК TV! Социологът от Галъп Петко Петков с ЕКСПЕРТНА ПРОГНОЗА два дни преди вота: ДПС-Ново начало, БСП и АПС са с изравнени възможности! В неделя вечер може да имаме политически хелоуин, ако... САМО В ПИК TV! Социологът от "Галъп" Петко Петков с ЕКСПЕРТНА ПРОГНОЗА два дни преди вота: ДПС-Ново начало, БСП и АПС са с изравнени възможности! В неделя вечер може да имаме политически хелоуин, ако...
ново
Днес: 39
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК