Село до Шумен чака 40 години да му асфалтират улиците

Региони

Село до Шумен чака 40 години да му асфалтират улиците

2814
на 23.02.2021
Село до Шумен чака 40 години да му асфалтират улиците
Автор:   ПИК

Жителите на шуменското село Енево от 40 години чакат да се асфалтират улиците им. Повече от пътищата са в ужасно състояние с бегли следи от каменна настилка. Други са отъпкани добре, но с дупки, а при дъжд стават кални реки.

препоръчано

В селото само 2-3 улици са с асфалт. Трудно е да си представи човек, че в 2021 г. има още улици, които никога не са били асфалтирани, показва БНТ.

"Улиците не са ремонтирани от 50 години най-малко. Има извършвани частични ремонти по изкърпване на дупки по централната улица през годините. Имаме една улица, която беше ремонтирана основно преди 2 години. Тя е 640 метра, но е едва 5-10% от всички улици", каза кметът на село Енево Антон Борисов.

Най-дългата улица в селото също никога не е виждала асфалт. Хората негодуват, че плащат данъци, а лев не се връща при тях. Газят кал и прескачат дупки, за да стигнат до някоя от асфалтираните улици.

"Моята майка каза, че 71 години е направена в този вариант улицата. От тогава насам нищо не е пипано по нея. Нито има отточни канали, встрани канавки и дупките вие сте ги видели какви са", казва Янка Събева

"Пътните условия са отвратителни, кал, дупки. Улицата е пълна с възрастни хора, които нямат автомобили, такситата отказват да идват до улицата, общо взето няма условия за живот тук", споделя Даниел Данчев.

"Затова се обезлюдяват селата, заради инфраструктурата на селата и всички бягат... Това е най-жалкото. Аз тук съм родена, тук създадох семейство, тук живея, аз не помня основен ремонт пътищата", каза Росица Иванова.

Сподели:
Бомба x
Ето кое е най-доброто летище в Европа Ето кое е най-доброто летище в Европа
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! ГЕРБ с извънредно изявление: Радев брутално излъга, че Сенатът на САЩ осъжда България (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ПЪРВО В ПИК TV! ГЕРБ с извънредно изявление: Радев брутално излъга, че Сенатът на САЩ осъжда България (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 247
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това