Селските туристи с 15% повече

Икономика

Селските туристи с 15% повече

4981
на 04.07.2015
Селските туристи с 15% повече
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Очаква се ръст поне от 15 на сто на селските туристи това лято, съобщи председателят на асоциацията на българските села Борислав Борисов. „През последните години все повече хора се насочват именно към селския туризъм, тъй като качеството на предлаганите услуги там се е повишило”, изтъкна той. По думите му очакваното увеличение на туристи ще бъде и вследствие на кризата в Гърция, тъй като повечето хора не искат да рискуват да пътуват дотам.

„Очакваме потокът да бъде ориентиран към селския туризъм, към вътрешния у нас“, каза още Борисов. Той допълни, че цените на обектите са достъпни за масовите туристи, като се предлагат и така наречените премиум обекти, в които са включени различни допълни атракции към настаняването.

Борисов подчерта още, че вилите в селата са предпочитани пред големите хотелски комплекси и заради храната. В селските къщи туристите имат възможност да опитат пресни плодове и зеленчуци, директно откъснати от градината.

препоръчано

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да са по-самокритични, Скорпионите - по умерени САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да са по-самокритични, Скорпионите - по умерени
ПИК TV x
Седмичната прогноза на ПИК TV с проф. Георги Рачев: Октомври ще се усеща като септември (ВИДЕО) Седмичната прогноза на ПИК TV с проф. Георги Рачев: Октомври ще се усеща като септември (ВИДЕО)
ново
Днес: 2
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК