ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
От Мария Маслева, Панагюрище
Необходими продукти:
За палачинките:
3 яйца
500 мл прясно мляко
щипка сол
1 ч.ч. брашно
25 г масло
За плънката:
1 малка консерва грах
6-7 кисели краставички
2 кренвирша
3 сварени моркова
5-6 средно големи сварени картофа
3-4 с.л. кисело мляко
1 майонеза (200 г)
3-4 с.л. кисело мляко
Начин на приготвяне:
Яйцата, млякото, солта, брашното и разтопеното масло се разбиват до получаване на палачинково тесто, от което в подходящ тиган (не бива да е прекалено малък, защото няма да могат да се завържат) се пекат палачинките. От тази смес се получават 10-ина палачинки.
Нарязват се краставичките, кренвиршите, картофите и морковите на кубчета. Слагат се в подходяща купа и се смесват с майонезата и киселото мляко. Разпределя се от плънката в центъра на всяка палачинка. Краищата се събират и се завързват с листа от пресен лук.