Семейство Прокопиеви вилнее на “Козяк” чрез церберката Галя (СНИМКА)

АВТОРСКИ НОВИНИ

Семейство Прокопиеви вилнее на “Козяк” чрез церберката Галя (СНИМКА)

295476
на 05.03.2023
Семейство Прокопиеви вилнее на “Козяк” чрез церберката Галя (СНИМКА)
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

В деня на националния празник на България, с гняв и почуда ви споделям: научих за някаква си Галя от посолството на САЩ. Тя ходела от политик на политик да ги разпитва, за да си пише докладите до Вашингтон. Даже си позволявала да се кара на партийни лидери и да им държи сметка. И всичко това продължава от 19 години. Това коментира на страницата си във Фейсбук журналистката Соня Колтуклиева.

препоръчано

Ето какво още заявява тя:

"Значи - обидно е да се кланят на Херо Мустафа и Джеймз О’Брайън - но те, все пак, са чиновници от несравнимо по-високи нива. А тази - просто една напориста българка, женена за американец, която се прави на началничка. И командва политици, явяващи се на избори, лидери на партии, дава оценки на медии, понеже преди 20 години е била кореспондент на Reuters от София (1996-2003).

Как изобщо е възможно това?!

П.П. Поразпитах и научих името й - Галина Събева, Political Affairs Specialist. Приятели ми казват, че е много близка с Галя (Иво) Прокопиева.
19.10.2011. Фейсбук: “Предизборната кампания е един от най-интересните периоди в работата ми като сътрудник по политическите въпроси в Посолството. Тогава пътувам из страната и се срещам с представители на основните политически сили. В началото на тази седмица имах откровени срещи с щабовете в Града на тепетата и със сигурност мога да кажа, че в Пловдив се очертава една от най-интересните кметски надпревари.
- Галина Събева, Сътрудник по политическите въпроси.”

Какво иска да каже с това: “откровени срещи с щабове”? Защо изобщо служител на посолство се среща с предизборни щабове?".

ПИК научи, че Галина Събева е от старо комунистическо потекло. Дядо й е комунистът-активист от Сливен Съби Димитров, самоубил се през 1941 г. Баща й, като наследник на славния комунист, пък се урежда с посланическо място в Швейцария по времето на соца. Самата Галина работи известно време като репортер за Ройтерс, но след като се задомява за американското търговско аташе, се преориентира към пламенна служба в посолството на "Козяк". 

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 22 октомври - приходите на Телците са впечатляващи, положителна промяна в личния живот на Стрелците САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 22 октомври - приходите на Телците са впечатляващи, положителна промяна в личния живот на Стрелците
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК ТV! Бойко Борисов БЕСЕН: 217 милиона лихви сме платили само заради глупостите на Промяната. Вече ми поставят условия кой да е премиерът (ОБНОВЕНА/ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК ТV! Бойко Борисов БЕСЕН: 217 милиона лихви сме платили само заради глупостите на "Промяната". Вече ми поставят условия кой да е премиерът (ОБНОВЕНА/ВИДЕО)
ново
Днес: 127
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК