Вход
София
Времето в София -3 o C

СЕМ и БНР редят схемата с тризначките за шеф на държавното радио. И тримата фаворити за поста - соросоиди, заради които газят закони. Защо прокуратурата спи?

СЕМ и БНР редят схемата с тризначките за шеф на държавното радио. И тримата фаворити за поста - соросоиди, заради които газят закони. Защо прокуратурата спи?

на 13.01.2020
45858
14
 СЕМ и БНР редят схемата с тризначките за шеф на държавното радио. И тримата фаворити за поста - соросоиди, заради които газят закони. Защо прокуратурата спи?
Автор: ПИК
13.01.2020
14
45858

БНР и СЕМ подготвят схемата с тризначките от „Биг Брадър“ с цел жълтопаветните протестърски кръгове да овладеят окончателно  държавното радио след конкурса за генерален директор, който е насрочен за 23 януари.

В заверата са пряко ангажираната с разжалвания от всички постове в ГЕРБ Цветан Цветанов групичка, кръжеца около позакъсалия продуцент Нико Тупарев и, разбира се, неуморната банда на бившия радио началник Александър Велев, който тръпне от ужас, че проверките на Сметната палата и ДАНС могат да разкрият далаверите му на поста.

В сюжета „нов шеф на БНР“ в ролите на тризначките са трима от кандидатите, които представляват точно тези заговорници – бившият генерален директор на държавното радио Александър Велев, сегашният и. д. Антон Митов и световно неизвестният гастрольор Андон Балтаков, както ПИК вече съобщи.

А трескавите приготовления за избирането на един от тримата и внедряването на другите двама на ръководни постове в медията са стигнали до най-безочливо нарушаване на законите и може би дори до фалшифициране на документи.

Това научи ПИК от отлично информирани източници от средите на БНР.

Последните сондажи около задкулисните политически и икономически лобита около БНР сочат, че като фаворит на заверата се очертава именно безвестния и безславен Андон Балтаков, акостирал наскоро в България от някаква своя също незнайна реализация в САЩ. За него нескрито лобират медиите около Иво Прокопиев и „Америка за България“, а Балтаков се сочи като протеже на соросоидни кръгове.

Запознати твърдят още, че Балтаков се ползва и с протекциите не на кого да е, а на вицепремиера Томислав Дончев, който също е приближен на тези кръгове. И споделят, че анализаторът от кръговете на ГЕРБ Георги Харизанов, в края на ноември миналата година е съобщил на няколко журналистки при гостуването си в програма „Хоризонт“, че новият директор на БНР ще бъде бивш служител на радиото с международен опит.

Балтаков също така е много близък и ексдиректора на БНР Александър Велев. По информация на ПИК, след завръщането си от САЩ той дори живее в дома му.

Въпреки железните си връзки и протекции сред соросоидите обаче Балтаков има тежки проблеми с трудовия си стаж. Той бе допуснат до конкурса абсолютно незаконно, тъй като не разполага с трудова книжка, който да доказва, че е работил 5 години в радио, както изискват условията на конкурса. Въпреки това шефката на техническата комисия в СЕМ, внедрена там от квотата на президента Румен Радев с протекциите на вече бившия му шеф на кабинет Иво Христов – Ивелина Димитрова, го допусна до следващия етап на конкурса, давайки му една седмица, за да уреди висящото си положение с трудовия стаж.

Оказва се, че трудовата книжка на Балтаков е непълна или дори изобщо липсва такава. През седмицата, която СЕМ щедро му отпуска, за да се сдобие с нужните документи, той се снабдява с УП-3 от БНР, където е работил година-две като стажант, и с УП-30 от друга радиостанция.

Според юристи по трудово право обаче, когато трудовата книжка е загубена или липсват вписани данни в нея, се минава през съд или издадените УП-та се заверяват в Главната инспекция по труда, след което се вписват в трудова книжка. Проверка на ПИК установи, че нито едно от двете не е направено, което буди огромни съмнения дали издадените УП-та на Балтаков са фалшиви. И поставя въпроса кой е наредил на СЕМ да си затворят очите?

Преди седмица в социалните мрежи отстраненият от конкурса бевш шеф на държавното радио Валерий Тодоров загатна, че във времето са били направени успешни опити за фалшифициране на трудов стаж на човек, който ще печели конкурса. А в БНР са потресени, че цял вицепремиер в лицето на Томислав Дончев застава зад човек с нередовни документи, заради когото в СЕМ се извършват очевидни закононарушения.

Друг проблем, който ще предизвика скандал след евентуален избор на Балтаков е липсата му на управленски опит, който също е задължителен. Точно това обаче е причината групировката около застарялата примадона в БНР Силвия Великова да разчита на избирането на Андон Балтаков, тъй като вече е разпределила постовете за началници в „Хоризонт“ и БНР.

За избирането му лобира и кликата на „Вечната Амбър“ Албена Миланова и нейната дружка по чашка Катя Лещанска, които се надяват да овладеят и командват БНР, разчитайки на факта, че на Балтаков ще му трябва време да навлезе в спецификата на управлението на държавната медия, което никога не е познавал.

Изборът на Андон Балтаков за шеф на БНР обаче ще повлече поредица от съдебни дела, тъй като всеки, загубил конкурса, ще може да обжалва и то с пълно основание този избор. Първият, който ще го направи най-вероятно е отстраненият от конкурса Валерий Тодоров.

От друга страна свои плетки плете и и.д. директорът Антон Митов, който също е от групата на Александър Велев и бе назначен на поста от СЕМ в пълен разрез със закона и правилата за работа на надзорния орган. Той де опитва да манипулира синдикатите, за да подкрепят неговия избор и вече е предложил ръководни постове на някои от шефовете им. Според публикации в медиите зад Митов стоят и социолозите-милионери Андрей Райчев и Кънчо Стойчев. По тази линия натискът върху СЕМ ще дойде по линия на приближения на Райчев Нико Тупарев – родителят на т.н. тризначки в „Биг Брадър“, чиято креатура в надзорния орган, прокарана от Цветан Цветанов, е неговата шефка София Владимирова.

При всички случаи планът на заговорниците е от трима кандидати от тяхната шайка да бъде избран един. А той пък да компенсира останалите с постове в БНР. Ако за генерален директор бъде избран Митов, за Балтаков са предвидени два поста - директор на „Хоризонт“ или програмен директор на БНР, на мястото на натрупалия години и стаж за пенсия доносник на Държавна сигурност Мартин Минков, който все още едва ли подозира това, защото също е част от заверата още при отстраняването на бившия радио началник Светослав Костов.

Ако бъде избран Балтаков, Митов ще стане директор на „Христо Ботев“, а Александър Велев ще бъде пробутан за програмен директор на БНР. За сега той само таи надежда, че изборът на Балтаков ще му гарантира покриване на далаверите му, за които в радиото ровят Сметна палата и ДАНС.

При цялата тази грозна схема с поредица от закононарушения, извършвани от държавни служители в условията на злоупотреба с влияние и служебно положение с цел лична облага остава абсолютно необяснима защо прокуратурата се разсейва и защо, ако може да нахлуе в Министерството на околната среда и водите, не може да нахлуе в БНР и СЕМ. Трагедията на перничани е огромна, защото са нанесени вреди над 70 000 души. Но трагедията в БНР изобщо не й отстъпва, защото, ако схемата на заговорниците успее, вреди ще понесат всички над 6 000 000 българи. Общественият интерес е изключително застрашен и, ако прокуратурата нехае, виновна на първо място ще бъде тя.

Сподели:
свързани новини
СЕМ допусна до изслушване и шестимата кандидати за генерален директор на БНР СЕМ допусна до изслушване и шестимата кандидати за генерален директор на БНР
Съветът за електронни медии допусна до изслушване и...
на 09.01.2020
Напиши коментар »
(14)
1
Безобразие! Пълно безобразие! Как може такова нещо?! Как може СЕМ да назначава директор на радиото, не-одобряван и не-харесван от Републиканския лизач на насрания задник на банкянската мутра - Недю мазния! Веднага СЕМ да си везем бележка и да назначи човека на Недю, който ще възхвалява банкянския "гений"!
2
Който и да е, все няма да е удобно на всеки. Ще му стопят лагерите. Да ви пикая на длъжността
3
срамувам се от синът си този дето е в пик от другия не
4
СЕМ е вреден за вашето и нашето здраве , трябва да се закрие и 5-те некадърни калинки да бъдат натирени!
5
ПРИЯТЕЛИ!!!! Бедния, болен и шизофреничен Пазарджишки мангaaл ATILA бе изнасилен и обладан от Български полицаи и забременя от един от тях! После в районното в Пазарджик цяла рота полицаи са скачали върху него докато абортира! После бе захвърлен в близката канавка! Оттогава клетия и смазан мангaaл съвсем превъртя и вече шизофренията му е неличима! В реале е смазан от Бойко от Банкя и Българската полиция а тук от мен бай курти ЛИДЕРА!Всички читатели разбраха истинската му същност и затова всеки го гаври и тъпче! Затова всеки го гаври,мачка,тъпче и подиграва! Преди това Български безкомпромисни полицаи от гъзa на баща му са го подавали в устата на прокажената му раково болна майка! После са изнасилвали системно и шизофреничния мангaaл ATILA след което е бил захвърлен в канавката. Оттогава шизофренията му е вече неличима. Всеки читател разбра истинската му същност затова е толкова смазан и довършен! МИЛОСТ НИКАКВА!!!
6
Да се знае! Всеки читател тук трябва да бъде запознат с фактите!Този нещастен,самотен и НЕСРЕТЕН Пазарджишки дегенерат ATILA един хубав ден бе измъкнат от моя приятел Гошо Грозданов от дупката където се е скрил и закаран в районното в Пазарджик! За насаждане на омраза и заплахи в Интернет! Там бе унижаван жестоко от служителите и за финал домакина на районното уринира върху него! Нямате си дори най малка представа този смазан подчовек в какъв коптор съществува! Но явно не си е взел поука след гавренето и униженията на които бе подложен! Скоро ще отделя време за да отида и да го ЛИКВИДИРАМ ей така между другото! Неговия живот има в пъти по малка стойност от живота на едно бездомно псe! И тогава ще изчезне завинаги от форума на информационна агенция ПИК
7
Но е интересен и въпросът защо, след като има толкова изявени журналисти, отговарящи на условията, за писта все се кандидатират почти едни и същи, а масово журналистите не участват!? Къде е например Мария Стефанова, експен на СЕМ, но дългогодишен журналист в Хоризонт? Къде е Ясен Бояджиев, Явор Дачков, дори Мария Стоянова, която има нужния стаж от Дарик, а после също бе член на СЕМ. Защо например Кирил Вълчев не се кандидатира, защо Емилия Антова, защо никой от по-младотo поколение? Странно!!
8
Изобщо, защо шматката Heдялко се навира между големите журналисти в България. Той е мекере , а тръгнал да дава оценки на журналисти напред от него в светлинни години.
9
Никакви костовако прокопиевци да не виждам на постове!
10
Защото ще бъдат избирани от калинките, едната от тях с някакво земеделско образование. Генералните на БНТ и БНР трябва да се избират от членовете на съюза на журналистите, от членовете на Филмаутор - автори, режисьори, оператори.. Комисията в НС да не спи, а да закрие вредния СЕМ и да направи нови правила.
11
Е много знаете, бе, световно известни са крадеца Велев и този временно изпълняващия, които са много далече от Associated Press, ако изобщо знаете какво е това. И точно този, световно неизвестен изобщо няма нищо общо с тях.
12
Цветанов иска да ръководи и точи БНР. Това трябва да спре,а неговата клика е тъпа и вулгарна. Сега разбирам и че двама от снимката са интимни приятели май.
13
Se,призовават прокуратурата,а ИМА ЛИ,Я?
14
София Владимирова се опитва да запази схемата на покровителя си. Бойко взимай метлата и чисти че ще те сготвят. Протестърките в радиото манипулират и подават грешна информация в СЕМ зада е в тяхна изгода.браво на ПИК че информира обществото.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Според вас арестът на Нено Димов е:
Общо гласували: 5787
архив

Две блондинки, сега баби, си лафят. Едната казва: – И на 100 да стана, пак ще си пазарувам от каталог! Другата: – Кажи, кажи… че и на мене ми трябват нови ченета.

няма нови новини
Днес: 264
hot
най-четени новини в момента
сега
2899
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК TV: Валери Симеонов с разкрития за екшъна в хазарта - проектът за промени в закона мина на финансова комисия (ОБНОВЕНА)
x
Тези три зодии преживяват чудеса всеки ден
x