СЕМ обявява кои кандидати за генерален директор на БНР ще изслуша

ЧАС ПИК

СЕМ обявява кои кандидати за генерален директор на БНР ще изслуша

51629
на 10.10.2024
СЕМ обявява кои кандидати за генерален директор на БНР ще изслуша
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Съветът за електронни медии ще обяви на днешното си заседание кандидатите за генерален директор на Българското национално радио, които са допуснати до третия етап от процедурата за избор - изслушване. Медийният регулатор ще приеме и правилата, по които ще става то.

препоръчано

Кандидатите за поста са седем - Милен Митев, Цветослава Георгиева, Хелия Чавдарова, Маргарит Русев, Ива Дойчинова, Валерий Тодоров и Георги Даскалов. Мандатът на досегашния генерален директор на БНР Милен Митев изтича в края на октомври.

7 кандидати са подали документи в процедурата за избор на генерален директор на БНР
Миналата седмица СЕМ вече разгледа и прие протокол от дейността на техническата комисия, която извърши проверка на документите. Съветът установи, че на условията на Закона за радиото и телевизията и на специално приетата процедура за избора отговарят всички кандидати, като те бяха допуснати до втория етап – разглеждане на документите им по същество.

Съгласно приетите от медийния регулатор срокове – допуснатите до изслушване кандидати трябва да бъдат обявени до 14 октомври, а изслушването им ще е на 15 и 16 октомври. Участниците в надпреварата за поста представят концепция за развитието на БНР с вижданията си за финансирането, програмните намерения и приоритети.

При гласуването се счита за избран кандидат, получил най-малко три гласа от членовете на СЕМ. Ако на три поредни заседания не бъде избран генерален директор, процедурата се прекратява.

Изборът на генерален директор на БНР е насрочен за 17 октомври.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Ето го ексклузивния хороскоп на Алена за 15 октомври - семейни драми вгорчават деня на Девите, вторникът е емоционален за Стрелците САМО В ПИК: Ето го ексклузивния хороскоп на Алена за 15 октомври - семейни драми вгорчават деня на Девите, вторникът е емоционален за Стрелците
ПИК TV x
Нидал Алгафари пред ПИК TV: Борисов и Христос да посочи за премиер, ПП-ДБ няма да го искат (ВИДЕО) Нидал Алгафари пред ПИК TV: Борисов и Христос да посочи за премиер, ПП-ДБ няма да го искат (ВИДЕО)
ново
Днес: 83
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК