Сенатор от САЩ: Сравнението на ФИФА с мафия е обидно за мафията

ЧАС ПИК

Сенатор от САЩ: Сравнението на ФИФА с мафия е обидно за мафията

2082
на 16.07.2015
Сенатор от САЩ: Сравнението на ФИФА с мафия е обидно за мафията
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Да се сравнява Международната федерация по футбол /ФИФА/ с мафия е обидно за мафията, счита американски сенатор и настоява за дълбоки реформи в тази ръководна спортна институция.

препоръчано

Сенаторът Ричард Блументал направи тази забележка по време на изслушване в Саната пред комисия за контрол над действията на ФИФА.

"Всъщност, това което се разкри до момента показва, че този спорт се ръководи от група хора, сродна с мафията. Единственото колебание идва от това, че да се ишзползва думата мафия е почти обидно за самата мафия. При мафията корупцията никога не е била толкова очевидна", каза сенаторът.

На 27 май в Цюрих бяха арестувани седем бивши ири настоящи ръководители от ФИФА по подозрения в корупция.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да са по-самокритични, Скорпионите - по умерени САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да са по-самокритични, Скорпионите - по умерени
ПИК TV x
Седмичната прогноза на ПИК TV с проф. Георги Рачев: Октомври ще се усеща като септември (ВИДЕО) Седмичната прогноза на ПИК TV с проф. Георги Рачев: Октомври ще се усеща като септември (ВИДЕО)
ново
Днес: 2
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК