Сенатът на Италия ще гласува доверие на кабинета на Джузепе Конте

Европа

Сенатът на Италия ще гласува доверие на кабинета на Джузепе Конте

3031
на 10.09.2019
Сенатът на Италия ще гласува доверие на кабинета на Джузепе Конте
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

След като Камарата на депутатите даде снощи вот на доверие на новия кабинет на Джузепе Конте, днес е ред на Сената да го одобри, съобщава БНР.

препоръчано

Депутатите направиха това с 343 гласа „за” срещу 263  ”против”.

За разлика от Камарата на депутатите където мнозинството бе сигурно, в Сената ситуацията е по-различна и мнозинството на пръв поглед е минимално гарантирано. В Сената изискването е за 161 гласа мнозинство.

Движението „Пет звезди” и демократите имат общо 157 сенатори и заедно с тези на „Свободни и равни” стават 161. Много е вероятно още 9 гласа да се добавят от Смесената група и по-малките партии или 170 сенатори да подкрепят Джузепе Конте.

Опозицията с „Форца Италия, „Лига” и „Братя на Италия” е със 140 гласа. Очакванията са за големи дебати още повече, че лидерът на „Лига” Матео Салвини е сенатор и ще присъства на заседанието.

По програма, утре  Джузепе Конте трябва да бъде в Брюксел, където ще обсъди имиграционния въпрос и ще се срещне с председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за събота - личните отношения на Стрелците им създават проблеми, Рибите подвластни на чувствата САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за събота - личните отношения на Стрелците им създават проблеми, Рибите подвластни на чувствата
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! Бойко Борисов в Асеновград: Никой, освен нас, не желае да има правителство - Промяната искат да излъжат, че изборите са били опорочени (ОБНОВЕНА/ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК TV! Бойко Борисов в Асеновград: Никой, освен нас, не желае да има правителство - Промяната искат да излъжат, че изборите са били опорочени (ОБНОВЕНА/ВИДЕО)
ново
Днес: 80
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК