СЕНЗАЦИОНЕН ОБРАТ с рекорда на Стефка Костадинова - продължава да е номер 1 в света

Епицентър

СЕНЗАЦИОНЕН ОБРАТ с рекорда на Стефка Костадинова - продължава да е номер 1 в света

159633
преди 4 часа
СЕНЗАЦИОНЕН ОБРАТ с рекорда на Стефка Костадинова - продължава да е номер 1 в света
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Сензационен обрат с подобрения преди месеци от украинска скачачка рекорд на Стефка Костадинова. Специалистите вече нищят постижението на Ярослава Магучих, тъй като след това тя имаше състезания, на които дори не стигна 2 метра при скока на височина.

препоръчано

Постижението от 210 см. - един сантиметър над това на нашата Стефка, дойде изневиделица, тъй като Магучих изведнъж и много неочаквано, подобри летните си резултати с почти 10 см., но след това не затвърди това в нито един старт.

Състезанията за тази година приключиха с последните два големи турнира за сезона, в които украинката победи с невзрачните, съответно в Цюрих, 196 см. и на финала на Диамантената лига в Брюксел 197 см., като и в двата случая направи по три неуспешни опита на 201 см.

Специалистите се питат как е възможно цял сезон да скачаш около двата метра и само в един турнир да избухнеш с феноменален световен рекорд, а след това отново да слезеш на посредственото си ниво с резултати около двата метра.

Породиха се съмнения дали за украинката не е имало "зелен коридор" и дали всичко около допинг контрола на този турнир е било наред. И още - коректно ли са измервани височините при вдигането на летвата по време на състезанието в Париж.

Рекордът на украинката все още не е признат от Световната лекоатлетическа асоциация. Нещо повече - там най-отгоре продължава да "грее" този на Стефка Костадинова от 209 см. 

Странното в случая е, че на същия турнир в Париж, кенийката Файт Кипйегон счупи световния рекорд на 1500 м. с време от 3:49,04 мин и постижението почти веднага беше признато от Световната лекоатлетическа асоциация.

В атлетиката се питат - кое поражда забавянето при ратификацията на украинката и защо вече три месеца това не се случва, а Стефка продължава да стои в световните рекорди със своите 209 см., редом до обявения със звездичка резултат на Магучих?

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за първия от серията почивни дни: Пари за Овните, Лъвовете да не са излишно щедри САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за първия от серията почивни дни: Пари за Овните, Лъвовете да не са излишно щедри
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО)
ново
Днес: 2
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК