СЕНЗАЦИОННА ВЕРСИЯ: Хакер хвърли бомба - атаката на акаунти във Фейсбук била инсценирана

Технологии

СЕНЗАЦИОННА ВЕРСИЯ: Хакер хвърли бомба - атаката на акаунти във Фейсбук била инсценирана

12837
на 01.10.2018
СЕНЗАЦИОННА ВЕРСИЯ: Хакер хвърли бомба - атаката на акаунти във Фейсбук била инсценирана
Автор:   ПИК

Сензационна версия за хакването на 50 млн. акаунти във Фейсбук разкри етичният хакер Ростислав Петров. " Това е най-голямата уязвимост, която някога е намирана във Фейсбук. Щом има такава уязвимост там, може да си представите какво остава за другите по-малки сайтове", обясни той.

препоръчано

По думите му хакването на потребителски акаунти се прави с определена цел, като в повечето случаи тя е да се извлекат данни от въпросните акаунти.

"Моята версия е, че скандалът с хакерската атака във Фейсбук е инсцениран, за да се замаже случилото се около изнесените личните данни от компанията, за които Марк Зукърбърг говори пред Сената в САЩ и пред Европейската комисия", категоричен е Ростислав Петров.

Припомняме, че последната хакерска атака засегна 2,5 мнл. българи, които бяха изхвърлени от акаунтите си и трябваше да влизат отново. "От Фейсбук казаха, че умишлено акаунтите са изхвърлени и няма последствия за потребителите", каза още етичният хакер.

"Потребителите във Фейсбук могат да бъдат хакнати дори и да си сменят паролата всеки месец. Няма гаранции", заключи той.

Сподели:
Бомба x
ИЗСЛЕДВАНЕ: Сексът с космати жени е неповторим ИЗСЛЕДВАНЕ: Сексът с космати жени е неповторим
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV: Борисов и кабинета подпомагат общините с 3.7 милиона лева: Действаме максимално бързо за справяне с щетите от наводненията (ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК TV: Борисов и кабинета подпомагат общините с 3.7 милиона лева: Действаме максимално бързо за справяне с щетите от наводненията (ВИДЕО)
ново
Днес: 2
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това