Сензационна книга развенчава митовете за Стефан Стамболов  

КУЛТУРА

Сензационна книга развенчава митовете за Стефан Стамболов  

49046
на 08.02.2024
Сензационна книга развенчава митовете за Стефан Стамболов  
Автор:   ПИК

Ето каква сума достигна Jackpot Cards, най-високият джакпот на efbet.com (18+)

На 12 февруари се навършват 170 години от рождението на Стефан Стамболов – един от най-дискутираните политици в новата история на страната ни. За едни той има несъмнени заслуги в държавничеството на следосвобожденска България, други ожесточено оспорват ролята му в годините на игото. И като всяка общественозначима фигура, у която провалите се редуват с възход, неговият образ е нееднократно деформиран и прекрояван според нуждите на историографията в различните епохи.

препоръчано

Книгата на Веселин Игнатов „Стефан Стамболов – революционер без революция“ („Милениум“) отдава дължимото към заслугите му и не подминава снизходително грешките му в политиката, но преди всичко се стреми да обори установените митове за участието му в „общонародната революция“. Систематично и добросъвестно авторът проследява всички документи, писма, свидетелства и извори, за да изгради един правдив образ на Стамболов, като го съпостави с такива национални колоси като Левски и Ботев. Книгата е истинско историческо изследване, което отвежда читателя на познавателно пътешествие в дебрите на българската обществена действителност от втората половина на XIX век.

Книгите на издателство „Милениум“ може да поръчате на тел.: 02/879 40 06 (в делничните дни, от 9 до 16 ч.), на e-mail: [email protected] или на сайта www.milleniumbg.eu. При заявка през сайта ползвате 10% отстъпка от цената. Може да откриете заглавията в книжарската мрежа, както и на столичните адреси – бул. „Княгиня Мария Луиза“ №92 и във фирмената книжарница „Милениум“ на адрес ул. „Цар Шишман“ №18.

 

 

 

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 4 март - емоцията пречи на Овните, всичко започнато носи успех на Скорпионите САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 4 март - емоцията пречи на Овните, всичко започнато носи успех на Скорпионите
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Въпреки напъните на сглобката да изчегърта празника - не се гаси туй, що не гасне: На 3 март Русия ни освободи от турско робство! (ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Въпреки напъните на сглобката да изчегърта празника - не се гаси туй, що не гасне: На 3 март Русия ни освободи от турско робство! (ВИДЕО)
ново
Днес: 94
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК