СЕНЗАЦИОННО: Отровата от тази змия помага срещу COVID-19

БЪЛГАРИЯ ДНЕС

СЕНЗАЦИОННО: Отровата от тази змия помага срещу COVID-19

14199
на 14.01.2021
СЕНЗАЦИОННО: Отровата от тази змия помага срещу COVID-19
Автор:   ПИК

Група руски учени, начело с Юрий Уткин, като ръководител на лабораторията на Института по биоорганична химия на Руската академия на науките, са открили иновативен начин за потискане на COVID-19 чрез ензим, който се намира в змийската отрова. Резултатите от тяхната работа са публикувани на портала за препринт bioRxiv.

препоръчано

"Ние показахме, че фосфолипазата А2 (PLA2), извлечена от отровата на различни видове змии, е в състояние в различна степен да защити от SARS-CoV-2 клетките Vero E6, които се използват широко в експерименти с вируси “, пишат изследователите.

свързани новини

В допълнение, биолозите са открили, че най-ефективна е отровата на усойниците на Николски.

Тя притежава мощна антивирусна активност срещу патогена, предизвикващ COVID-19. Тези влечуги живеят в югозападната част на Русия и Украйна.

Резултатите от работата на учените показват, че змийските отрови могат да бъдат обещаващ инструмент за създаване на лекарства, които атакуват обвивката на вируса.

Сподели:
Бомба x
Какво искат жените в леглото Какво искат жените в леглото
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Социалният министър Деница Сачева: Пенсионерите ще взимат по 50 лева и през април (ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Социалният министър Деница Сачева: Пенсионерите ще взимат по 50 лева и през април (ВИДЕО)
ново
Днес: 24
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това