Сензационно разкритие на ПИК! Лъсна скритата връзка между ДПС и МВР! Това е съпругът на вицепремиера Даниела Бобева!

ЧАС ПИК

Сензационно разкритие на ПИК! Лъсна скритата връзка между ДПС и МВР! Това е съпругът на вицепремиера Даниела Бобева!

234552
на 03.04.2014
Сензационно разкритие на ПИК! Лъсна скритата връзка между ДПС и МВР! Това е съпругът на вицепремиера Даниела Бобева!

Любомир Филипов е подозиран, че действа по "Черен списък"

Последвайте ни в Google News Showcase

Дълбоко пазена от обществето и медиите роднинска връзка на върха на властта се оказа една от основните причини за топлата връзка по оста ДПС - МВР, научи ПИК.

препоръчано

Оказа се, че една от най-близките дами на Ахмед Доган - вицепремиерът Даниела Бобева е омъжена за Любомир Филипов, който е началник отдел "Човешки ресурси" в Министерството на вътрешните работи, научи ПИК.

Самата Бобева носи и фамилията на съпруга си, но тя е поставена с тире след нейната. Амбициозната жена, обаче рядко ползва комбинацията Бобева-Филипова и предпочита да я насовават в средствата за масова информация само с нейното фамилно име.

Имущественото състояние на Даниела Бобева-Филипова и Любомир Филипов  е значително, показа проучване на ПИК.

Вицепремиерката е декларирала през минаталата година пред Сметната палата, че заедно със съпруга си Любомир Богомилов Филипов притежават два апартамента в София. Площта на единия апартамент е 96 кв. м и данъчна оценка за 25 463 лева. Другият имот е с площ от 109 кв. м и е придобит като обезщетение. Двамата притежават и магазин в София.

Съпругът на Бобева има къща с двор в София. Имотът е придобит като дарение от родители. Притежава още и земеделска земя в с. Невестино, община Кюстендил.
Леките автомобили са на името на съпруга на Бобева - БМВ и "Мерцедес Е 320", съответно на цени от 5000 и 24 000 лева. Любомир Филипов има и две задължения - договорна ипотека за 9000 швейцарски франка и кредитна карта за 1000 лева. Бобева има заем от 500 евро.

Професионалната й биография е изключително интересна.

Политическата й кариера тръгва от партията на Стефан Софиянски - Съюза на свободните демократи. Бобева заема поста министър на търговията в служебното правителство на бившия столичен кмет, но вероятно след това бързо се преориентира и показва симпатия към БСП.

Бобева е предложена за министър лично от премиера Пламен Орешарски и веднага получава одобрението на Движението за права и свободи.

Съвсем скоро след като тя влиза във властта, на ключова позиция в МВР е поставен и съпруга й Любомир.

На него е поверен ключовият отдел "Човешки ресурси", през който минават за одобрение почти всички кандидати за висши полицейски длъжности.

Твърди се, че именно на Любомир Филипов е поверен т.нар. "Черен списък", в който са включени издиганите по времето на Цветан Цветанов висши полицаи, които трябва да бъдат разкарани от системата.

Едва ли е случаен и факта, че немалка част от дългогодишни служители от важния отдел "Убийства" набързо бяха пратени в пенсия, а множество опитни полицаи от времето на ГЕРБ бяха пренасочени към Жандармерията.

 

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 8 май - денят е нервен за Близнаците, успехите намигат на Лъвовете САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 8 май - денят е нервен за Близнаците, успехите намигат на Лъвовете
ПИК TV x
Николай Бареков пред ПИК TV: ГЕРБ и ДПС убиха ПП с два смъртоносни удара! Кирил Петков и Лена Бориславова са абсолютни мошеници (ВИДЕО) Николай Бареков пред ПИК TV: ГЕРБ и ДПС убиха ПП с два смъртоносни удара! Кирил Петков и Лена Бориславова са абсолютни мошеници (ВИДЕО)
ново
Днес: 1
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК