СЕНЗАЦИОННО! Учени разкриха голяма тайна - вижте как да повишим имунитета си срещу COVID-19

ШАРЕН СВЯТ

СЕНЗАЦИОННО! Учени разкриха голяма тайна - вижте как да повишим имунитета си срещу COVID-19

53444
на 21.09.2020
СЕНЗАЦИОННО! Учени разкриха голяма тайна - вижте как да повишим имунитета си срещу COVID-19
Автор:   ПИК

Калцият и витамин D предпазват тялото от коронавируса, а захарта пречи на имунитета ни. Сред компонентите, които могат да защитят човешкото тяло от коронавирус, на първо място са калцият и витамин D. 

WINBET – персонални бонуси всеки ден! (18+)

препоръчано

Такава информация, позовавайки се на мнението на изследвания на учените след началото на пандемията, беше публикувана в научното списание "Профил".

Според лекарите, фибрите и калцият ще помогнат за повишаване на имунитета при пандемия и след дълга карантина, а захарта трябва да се консумира по-малко в такива периоди.

Диетолозите обаче предвиждат, че трябва да се прави разлика между естествена и добавена захар - захарта, която се съдържа в плодовете е полезна.

Експертите дават и някои полезни съвети на любителите на различни диети. Смята се, че не е полезно да се изключат напълно някои храни от менюто по време на вирусни епидемии.

Прекалено строгите правила могат да демонизират храната и да деактивират телесните сигнали. Вместо крайности, на феновете на здравословния начин на живот се предлага правилото 5/20. Той помага да се ориентираме в състава на продуктите и ни казва какво да купите и какво да оставите на рафта в магазина.

Този принцип се прилага за всякакви диетична, твърдят диетолозите. Ако целта ви е например да увеличите приема на протеин, но да намалите количеството захар, трябва да изберете храни, които осигуряват повече от 20% от дневния прием на протеини и по-малко от 5% от дневния прием на захар. Това съотношение ще ви помогне да постигнете успех по-бързо, просто трябва внимателно да проучите етикетите на опаковките.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 28 март - Близнаците завладени от добро настроение, изкушения дебнат Стрелците САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 28 март - Близнаците завладени от добро настроение, изкушения дебнат Стрелците
ПИК TV x
Топ конституционалистът доц. Борислав Цеков с важни подробности пред ПИК TV: Радев не може да откаже назначаване на министри! Ако никой не иска да бъде служебен премиер, трябва да ни управлява правителството в оставка (ВИДЕО) Топ конституционалистът доц. Борислав Цеков с важни подробности пред ПИК TV: Радев не може да откаже назначаване на министри! Ако никой не иска да бъде служебен премиер, трябва да ни управлява правителството в оставка (ВИДЕО)
ново
Днес: 0
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК