СЕНЗАЦИЯ: Учени опровергаха мита за мутацията на коронавируса

Европа

СЕНЗАЦИЯ: Учени опровергаха мита за мутацията на коронавируса

27232
на 26.05.2020
СЕНЗАЦИЯ: Учени опровергаха мита за мутацията на коронавируса
Автор:   ПИК

Нито една от известните досега мутации на вируса SARS-CoV-2 не задълбочават опасността от него, твърдят учени в изследване, публикувано в сайта biorxiv.org.

Експерти от Лондон са направили анализ на вирусния геном, регистриран при 15 000 пациенти. Те направили модел на еволюционно дърво и проверили дали определена мутация се проявява по-често в всяко специфично разклонение. Проучването показало, че изследваните мутации не предоставят предимство на SARS-CoV-2 за размножаване, т.е. не увеличават способността му за разпространение и заразяване.

Освен това станало ясно, че някои от мутациите не оказват никакъв ефект, а по-голямата част от измененията в генома са вредни за самия вирус. 

препоръчано
Сподели:
Бомба x
ВНИМАНИЕ: Денят е опасен и труден - забравете за секса, подстрижката и маникюра! Особено внимателни да бъдат шофьорите ВНИМАНИЕ: Денят е опасен и труден - забравете за секса, подстрижката и маникюра! Особено внимателни да бъдат шофьорите
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV: Депутатите порязаха ГЕРБ за комисията по подслушванията със СРС-та и терора на Бойко Рашков ПЪРВО В ПИК TV: Депутатите порязаха ГЕРБ за комисията по подслушванията със СРС-та и терора на Бойко Рашков
ново
Днес: 169
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това