Серия опустошителни пожари в Гърция

Балкани

Серия опустошителни пожари в Гърция

8003
на 10.09.2020
Серия опустошителни пожари в Гърция
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Летните горещини предизвикаха и серия опустошителни пожари в съседна Гърция, съобщават световните агенции, цитирани от БТВ.

препоръчано

Един изпепели до основи най-големия бежански лагер, а друг застраши покрайнините на Атина.

Пламъците на остров Лесбос избухват през нощта и бързо обхващат палатките и постройките, изградени от мигрантите от подръчни материали. Предполага се, че пожарът е подпален умишлено при бунт на десетки кандидати за убежище. Те трябвало да бъдат поставени в изолация, след като дали положителни проби за коронавирус.

Евакуирани са над 12 хиляди мигранти. Районът е отцепен, за да се предотврати влизането им в близките градове.

Силните ветрове превърнаха малък горски пожар в огнено бедствие, югоизточно от Атина. Има изгорели постройки в покрайнините на населените места, а децата от едно училище бяха евакуирани в хотел.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Вижте топ хороскопа на Алена за почивния понеделник - Лъвовете жънат успехи, Стрелците подвластни на емоциите САМО В ПИК: Вижте топ хороскопа на Алена за почивния понеделник - Лъвовете жънат успехи, Стрелците подвластни на емоциите
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! Бойко Борисов в Боровец: Аз съм зависим само от Господ (ОБНОВЕНА/ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК TV! Бойко Борисов в Боровец: Аз съм зависим само от Господ (ОБНОВЕНА/ВИДЕО)
ново
Днес: 101
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК