Вход
София
Времето в София 10 o C

Сесил Каратанчева с разтърсваща изповед

Сесил Каратанчева с разтърсваща изповед

на 13.12.2016
7393
8
Сесил Каратанчева с разтърсваща изповед
Автор: ПИК
13.12.2016
8
7393

Сесил Каратанчева сподели във Фейсбук емоционален момент от своя живот. Тенисистката разкри, че тя и семейсвото й са помогнали на хора в нужда.

Разкритие: Виж тайната на Григор Димитров и Сесил Каратанчева!

Разкритие: Виж тайната на Григор Димитров и Сесил Каратанчева!

Дoceгa бяxa извecтни пoвeчe чyждeнĸитe, c ĸoитo Гpишo e...

на 25.03.2016

"Когато е неделя вечер и си седиш в топлия дом, гледаш тв на плазмата си, хладилника ти е пълен, имаш пари в портмонето, колата ти е паркирана долу и може би дори имаш някой заделен лев в банката, тогава не се замисляш,че си по богат от над 70% от хората на планетата. Това е истинската статистика.

Факт е ,че всички сме родени с два крака и две ръце, но колкото са хората на тази планета толкова и различните съдби. Някои с работа и къртовски труд постигат много, други с измами и престъпления ,а трети едвам свързват двата края въпреки усилията си. За жалост системата у нас с нищо не помага на последните, а с вторите е в пълно разбирателство.

Запознахме се с едно българско семейство. Изключително добри и горди хора.

Видяхме историята им в една съботна вечер и решихме да помогнем и да отидем при тях.

Не ни очакваха, но ни посрещнаха с усмивки, добрина и домашна баничка. Не си взех, беше ме срам. Предположих,че я пазят за малките..

Всички в семейството работят! Въпреки възрастта и здравословните проблеми се борят както могат.

Говорихме си доста..Чухме и видяхме от първо лице, за събития и система която не само, че не работи правилно ,ами и е жестока и гнила.

Все пак все още се намират и добри хора,които имат по-голяма възможност и са помагали. Разбира се има и много лоши хора,които не знам как успяват да легнат и спят вечер ,но това е друга тема.

В къщата има 3 слънчеви и прекрасни малки дечица. Руси коси и големи сини очи ни гледат и изучават. Две момиченца и едно момченце. Когато взех малкия той започна да се усмихва и му се виждаха две малки бебешки зъбчета. Сетих се за моите сестри... Деца от два различни свята. Моите ходят на тенис и ядат каквато поискат храна ,а тези нямат почти нищо.. И въпреки това беше пълно с усмивки. Постарахме се да им занесем нещо,което да зарадва детското сърце, а за родителите им неща от полза.

Обещахме,че пак ще отидем.

И нека кажа сега на "знаещите", там извън София , има български семейства, които работят от сутрин до вечер. Имат деца,които ходят на училище,които имат мечти и които им носят щастие и светлина въпреки немотията. Проблема не е в това,че имат 3 деца,а че нямат нормални условия за живот. Условия, които с часовете труд и работа, които полагат в белите държави,ще могат да имат нормален и човешки начин на живот.

И както един наш журналист каза- "Не е нужно да ходите далеч, до вас със сигурност, има някой на когото може да помогнете".

Истинското мерило е да помогнеш,когато нямаш изгода и знаеш ,че няма как да ти се отплатят.

С написаното се надявам да се събуди поне един човек. Съдбата може би е била по благосклонна към вас, но вие може да сте малка свещ в нечий по-тъмен дом", написа Каратанчева.

Сподели:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
За кого ще гласувате при избори днес?
Общо гласували: 33089
архив

Виждайки падаща звезда, водопроводчикът Грую не можа да формулира ясно желанието си, поради което получи петлитрова руса бутилка ракия с големи гърди…

x
България и САЩ подписаха ключови документи за 5G мрежите и ядрената енергия за граждански цели
x
ЗВЕЗДИТЕ ВЕЩАЯТ: Не се претоварвайте, днес е ден за решение на всекидневни проблеми
x