Сестра работи сама 42 часа в спешното отделение на Пазарджик

Здраве

Сестра работи сама 42 часа в спешното отделение на Пазарджик

22020
на 05.12.2020
Сестра работи сама 42 часа в спешното отделение на Пазарджик
Автор:   ПИК

Спешното отделение в пазарджишката областна болница е на път да затвори за пациенти. Причината е недостигът на медици в лечебното заведение, предава Нова тв.

Повече от 42 часа една от сестрите в Спешното отделение продължава да работи сама, защото няма кой да я смени. Чрез видеоклип в социалните мрежи тя отправи апел за помощ.

препоръчано


„Моля, всички колеги от областта, да дойдат да помогнат, да дадат дежурства”, призова Ангелина Сотирова, старша медицинска сестра в „Спешно отделение“ МБАЛ-Пазарджик. Само за последното денонощие са заразени нови шестима лекари, които са обслужвали Спешната помощ в града. Изчерпан е и здравият персонал от останалите отделения, който периодично се командирова в триажната зона.

Медицинските сестри, които без почивка трябва да взимат по няколко дежурства, напускат. „Преди няколко дни една сестра ми казва: оставам да работя само заради вас до края на декември и след това напускам и отивам да работя в магазин. Разбирате ли положението? И това е сестра с дългогоодишен стаж”, казва Елена Станчева, старша медицинска сестра в МБАЛ- Пазарджик.

Спешното отделение работи благодарение на помощта на лекар от пловдивска болница и специализант в друго отделение. Те признават, че медиците изнемогват.

„В момента има една сестра, която трябва да вземе кръв на 20 човека, да пусне 20 банки, да пусне на всички изследвания. Няма как да се случи”, поясни д-р Борислав Церовски.

Сподели:
Бомба x
Ето ги зодиите, които никога не показват, че са слаби Ето ги зодиите, които никога не показват, че са слаби
ПИК TV x
САМО В ПИК TV: Бившият мъж на Маги Сидерова сви семейно гнездо с вдовицата на Митко Лудия (ВИДЕО) САМО В ПИК TV: Бившият мъж на Маги Сидерова сви семейно гнездо с вдовицата на Митко Лудия (ВИДЕО)
ново
Днес: 25
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това