СЗО започва автопроверка за действията си покрай пандемията от коронавирус

Европа

СЗО започва автопроверка за действията си покрай пандемията от коронавирус

5841
на 18.05.2020
СЗО започва автопроверка за действията си покрай пандемията от коронавирус
Автор:   ПИК

Генералният директор на Световната здравна организация (СЗО) Тедрос Аданом Гебрейесус ще инициира проверка на начина, по който СЗО, която е орган на ООН, е реагирала на епидемията от коронавирус, съобщават ДПА и БТА. Той обяви това на годишната конференция на организацията в Женева.

препоръчано

„Проверката ще започне в най-ранния подходящ момент“, каза той в отговор на предложение, внесено от всички световни региони, включително и от ЕС. Според него тя трябва да се фокусира не само върху действията на СЗО, но и върху начина, по който са отговорили на пандемията всички международни действащи лица.

Президентът на Република Южна Африка Сирил Рамапоса каза днес на конференцията, която се провежда онлайн, че Африка потвърждава своята „пълна подкрепа за СЗО", която според него е изиграла ключова роля в международния отговор на пандемията. Рамапоса каза още, че помощта за Африка трябва да включва облекчаване на дълговете и помощ с диагностиката на COVID-19, с лекарства и други медицински доставки.

Сподели:
Бомба x
ВНИМАНИЕ: Денят е опасен и труден - забравете за секса, подстрижката и маникюра! Особено внимателни да бъдат шофьорите ВНИМАНИЕ: Денят е опасен и труден - забравете за секса, подстрижката и маникюра! Особено внимателни да бъдат шофьорите
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV: Депутатите порязаха ГЕРБ за комисията по подслушванията със СРС-та и терора на Бойко Рашков ПЪРВО В ПИК TV: Депутатите порязаха ГЕРБ за комисията по подслушванията със СРС-та и терора на Бойко Рашков
ново
Днес: 166
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това