Сигнали до ЦИК - за заснемане на вот и недопускане на студент да гласува

Животът днес

Сигнали до ЦИК - за заснемане на вот и недопускане на студент да гласува

7019
преди 6 часа
Сигнали до ЦИК - за заснемане на вот и недопускане на студент да гласува
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

В ЦИК е постъпил сигнал за заснемане на вот и недопускане на студент да гласува. Това обяви зам.-председателят на ЦИК Камелия Нейкова. 

препоръчано

Тя съобщи, че към 11:40 са постъпили 11 сигнала за нарушения. Част от тях са изпратени за разглеждане до секционните избирателни комисии, а три от тях са останали в ЦИК, два от които са за агитация в телевизии. Изискана е информация от СЕМ. 

В ЦИК са постъпили 35 решения на районни избирателни комисии, с които е преустановено машинното гласуване.

"Най-много са в Хасково - 7, Пловдив - 4, Благоевград -4. Сред основните причини са - не се отпечатва бюлетина, принтера не работи, не се разчитат картите, не се обновява часа, няма електрозахранване", каза още тя. 

Избирателната активност към 11 часа е 9,55%. Най-висока е в Монтана – 14,44%, най-ниска е във Варна – 5,5%. За сравнение, на предходните избори на 9 юни за НС активността е била по-ниска - 8,34%

България гласува за 51-то Народно събрание. Това са седмите национални избори за последните три години.

В изборите участват 28 политически формации – 19 партии и девет коалиции. В края на септември ЦИК определи чрез жребий номерата на партиите и коалициите в бюлетината. Ще се гласува с хартия и машина, като съгласно ИК вотът е равнозначен.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за решаващия изборен ден: Овенът да не прекалява във вярата към интимния си партньор, а Ракът ще се влюби безумно САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за решаващия изборен ден: Овенът да не прекалява във вярата към интимния си партньор, а Ракът ще се влюби безумно
ПИК TV x
Нидал Алгафари пред ПИК TV: Възможност за създаване на мнозинство има само на теория, не и на практика. Шансовете за избори през март или април са много големи (НА ЖИВО) Нидал Алгафари пред ПИК TV: Възможност за създаване на мнозинство има само на теория, не и на практика. Шансовете за избори през март или април са много големи (НА ЖИВО)
ново
Днес: 132
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК