Вход
София
Времето в София 27 o C

СИГНАЛ ДО ПИК: Ето ги зелените безродници, заради които България щеше за изгуби 2 млрд. лв. - на кафенце в Брюксел! Секретарката на Радан Кънев обслужва псевдо еколозите Петко Ковачев и Велин (ПАПАРАШКИ СНИМКИ)

СИГНАЛ ДО ПИК: Ето ги зелените безродници, заради които България щеше за изгуби 2 млрд. лв. - на кафенце в Брюксел! Секретарката на Радан Кънев обслужва псевдо еколозите Петко Ковачев и Велин (ПАПАРАШКИ СНИМКИ)

на 03.12.2019
137894
33
СИГНАЛ ДО ПИК: Ето ги зелените безродници, заради които България щеше за изгуби 2 млрд. лв. - на кафенце в Брюксел! Секретарката на Радан Кънев обслужва псевдо еколозите Петко Ковачев и Велин (ПАПАРАШКИ СНИМКИ)
Автор: ПИК
03.12.2019
33
137894

Лъсна схемата на зелените безродници и псевдо еколози, заради които България за малко не изгуби 2 мрлд. лв., както и шанс да бъде довършена ключовата за родната икономика магистрала "Струма".

В сигнал до ПИК наш читател от Брюксел показа позорните идеолози и помагачи на скандалния евродепутат Радан Кънев, които действаха срещу родината си. И които личната сътрудничка на проваления любимец на Иван Костов обгрижва из европарламента и разхожда из кафетата, става ясно от кадрите. Именно те са придвижили голяма част от доносите до ЕП, за да опитат да спрат развитието на проекта, но вчера получиха звучен шамар от евродепутатите и петицията им бе отхвърлена, а България спокойно може да продължи магистралата. 

На няколко кадъра, заснети в Брюксел, се вижда как популярният псевдо зелен активист Петко Ковачев от Институт за зелена политика и Димитър Василев-Велин от Фондация „Училище за природа“ лежерно пийва кафенце насред бюфета на евродепутатите в компанията на своя присъдружна.

Права на крака до тях е заетата с обгрижването им сътрудничка на Радан Кънев - Зарица Георгиева, за която ПИК вече писа, че също принадлежи на въпросния кръг на Зеления октопод Тома Белев. Тя е в Националния съвет на "Зелено движение", което е политическата партия на пишман еколозиге.

След като не успяха да вкарат свой евродепутат, Радан Кънев остана единственият представител на соросоидните грандаджии и пишман еколози, заради което за утеха е назначил хора от зелените за сътрудници. Напънът е да имат и те някакво представителство и хора, дори под формата на бездарни чиновнички, само и само да задвижват антибългарските си схеми по-лесно. 

Именно такъв беше и случаят с опита да се спре магистрала "Струма". В продължение на години организациите от коалицията „За да остане природа в България“, познати като Зеления октопод на Тома Белев, опитваха да реализират най-големия си саботаж срещу изграждането на участъка от автомагистрала „Струма“ между Крупник и Кресна. Резултатът щеше бъде загуба от 2 милиарда лева за българската икономика от връщане на европейското финансиране за аутобана.

В плана бяха включени накуп всички похвати, използвани от „еколозите“ през годините – лъжливи сигнали до европейските институции, заблуждаване на чужди медии, манипулации на общественото мнение, настройване на местните хора срещу „Струма“.

Кампанията на „зелените“ срещу АМ „Струма“ и конкретно лот 3.2 Крупник-Кресна беше подновена през 2017 г., когато институциите у нас одобряват така наречения „източен вариант“. Според проекта магистралата в посока Гърция ще минава през Кресненското дефиле, като съществуващият участък от международния път Е-79 ще бъде ремонтиран и разширен. Към София ще се пътува от изток през Кресненското плато. По този начин трафикът през пролома ще падне с поне с 50%, като се очаква и катастрофите да намалеят драстично. В момента маршрутът през Кресненското дефиле е сред най-смъртоносните в България.

Там са загинали над 230 българи, а катастрофите са ежедневие!

След като е избран източният вариант, „еколозите“ започват да изпращат в Европейската комисия лъжи и клевети. Доносите не спират от години, а поредният им опит бе чрез петиция, отлежавала 2 години в ЕП и входирана лично от Радан Кънев в Комисията по петиции. Именно по повод това гласуване са се появили вероятно вчера в Брюксел Петко Ковачев и Велин, съпровождани от присъдружната им сътрудничка на евродепутата Зарица, както е видно от снимките.

Членовете на комисията обаче отхвърлиха петицията, прозрели лъжите на псевдо еколозите. 

Българските евродепутати защитиха изграждането на автомагистрала „Струма“ през Кресненското дефиле - Андрей Новаков, Ангел Джамбазки, Андрей Слабаков Илхан Кючюк, Емил Радев и Александър Йорданов се изказаха в подкрепа на проекта. Те подчертаха неговата важност за развитието не само за района на Югозападна България, но и за икономиката на цялата страна- тъй като той представлява част от изграждането на европейския коридор № 4, свързващ гр. Хамбург, Германия с гр. Солун, Гърция. След сериозен дебат и добре обосновани аргументи против петицията, петицията бе обявена за затворена.

Отхвърлянето на петицията предоставя възможност на българската държава да продължи изграждането на изключително важния инфраструктурен проект, който да осигури по - безопасно пътуване на всички, преминаващи този опасен пътен възел.

От българска страна доносите и клеветите от години се пишат главно от няколко псевдо еколози, присъдружни на боса на Зеления октопод Тома Белев - Андрей Ковачев от Сдружение за дива природа „Балкани“, Петко Ковачев от Институт за зелена политика, Даниел Попов от Информационен и учебен център по екология, Димитър Василев – Велин от Фондация „Училище за природа“. Всички изброени до тук „еколози“ членуват или оглавяват организации, които са част от коалицията „За да остане природа в България“.

Както ПИК многократно разкрива „За да остане природа в България“ е семейно приятелски кръг, обслужващ политическите и финансови интереси на своите членове. Освен подписалите „сигнала“, в кръга са и нелегитимният председател на Асоциацията на парковете Тома Белев и съпругата му Веселина Кавръкова, ръководеща тукашния филиал на швейцарската офшорка Световен фонд за дивата природа (WWF). В групата е и съпругата на Андрей Ковачев – Катерина Раковска, работеща във WWF-България.

Коалицията е едно с политическа партия, доскоро носеща името „Зелените“. В началото на тази година формацията се преименува. Причината е окончателно съдебно решение, според което името „Зелените“ е откраднато и ползвано незаконно в продължение на 11 години.

В момента партията е с ново название – „Зелено движение“ и е част от „Демократична България“, заедно с ДСБ на Атанас Атанасов и „Да, България“ на Христо Иванов-Бойкикев.

Политическият проект изниква под политинженреството на кръга „Капитал“. Медиите в него непрекъснато лансират лъжите на „еколозите“ и ги наричат „граждани“. Услужливо се пропуска информацията, че голяма част от тях винаги са кандидати за депутати на националните и европейски избори през последните 10 г. Такива са и Тома Белев, Петко Ковачев, Андрей Ковачев.

Докато се правят на безпартийни граждани, членовете на „За да остане природа в България“ блокират десетки инвестиционни проекти, част от които са от национално значение. Заради тази дейност на „еколозите“ загубите за икономиката ни са стотици милиони лева. Чрез съдебни хватки и протести, затварящи възлови кръстовища в големите градове в час пик, „еколозите“ и досега успяват да накарат официалната власт да се съобразява с техните претенции.

Сред мишените на „зелените“ от години беше АМ „Струма“, която по план трябваше да е готова преди повече от 10 години, а сега срокът е 2024 г.  Текстът на петицията на Радан Кънев беше пълен с манипулациите на „зелените“ как аутобанът ще разруши природата в дефилето и затова не трябва да минава оттам. С подлагането на петицията на гласуване Радан Кънев обслужи интересите на български „екологични“ неправителствени организации, които имат бизнес в района на Кресненското дефиле. Те са му част и от политическата коалиция - "Демократична България". В нея за първи път влизат десни и леви, защото навсякъде по света и в ЕС зелените партии са леви, а у нас и бивши комунисти.

Инициатор на петицията беше Зорница Стратиева, кандидат за общински съветник от листата на „Демократична България“ в Перник на местните избори. Тя е и секретарка на Тома Белев в сдружение „Асоциация на парковете в България“, който влезе в Столичния общински съвет от „Демократична България“.

 А докато „еколозите“ работят срещу аутобана, Радан Кънев е назначил за свой акредитиран сътрудник в Европарламента Зарица Георгиева – в момента тя е в Националния съвет на „Зелено движение“, политическата формация на „еколозите“. Именно тя обгрижва и Петко Ковачев, Велин и присъдружните им псевдо еколози из европарламента, става ясно от снимките. 

Русата сътрудничка на Радан Кънев (вляво) търпеливо чака псевдо еколозите да пийнат кафенце в бюфета на евродепутатите

Ковачев и Велин си отдъхват от антибългарската дейност в Брюксел

Петко Ковачев получава достъп и до изслушвания, благодарение на топлата връзка на зелените в ЕП чрез Радан Кънев и сътрудничката му. Видът му не подлежи на коментар, макар че е доста по-"елегантен" от колегата си Велин по-долу:

Димитър Василев от Фондация „Училище за природа“ ползва дебатите, за да подремне 

Зарица Георгиева

Димитър Василев-Велин

Сподели:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Кой трябва да подаде оставка?
Общо гласували: 18796
архив
Мутра се бие по главата, скубе си косата и нарежда:– Требаше да слушам баща си, като бях млад… Ах да се е… Що не го слушах бащами… Трябваше…Вижда го негов колега и пита:– К’во, бе Тиква, к’во толкова ти казваше баща ти, като беше млад?– Е.а ли го, нали това ти разправям, че требваше да го слушам….
няма нови новини
Днес: 203
hot
най-четени новини в момента
сега
3930
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ИЗВЪНРЕДНО ПИК TV! Внесоха трета подписка на тероризирани от затапените кръстовища в София при омбудсмана (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
x
Проф. Мермерски: Пийте вода с оцет и мед за чисти кръвоносни съдове!
x